VT110 jul - 11:00
VT210 jul - 15:00
VT311 jul - 12:00
QUALI11 jul - 15:00
RACE12 jul - 15:10

Verstappen begint aan zesde F1-seizoen: "Hopelijk zet stijgende lijn door"

Verstappen begint aan zesde F1-seizoen: "Hopelijk zet stijgende lijn door"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Tijdens het interview wat hij met Ziggo Sport's Olav Mol had was overduidelijk te zien dat Max Verstappen ontzettend ontspannen is. Verstappen oogt mentaal sterker dan ooit, in het jaar dat hij met Red Bull-Honda voor de wereldtitel wil gaan.

Max Verstappen begint dit jaar aan zijn zesde Formule 1-seizoen. Nadat de Nederlander in 2015 debuteerde bij Toro Rosso en in 2016 voor het GP-weekend in Spanje naar Red Bull Racing werd gehaald boekte hij acht zeges, twee pole-positions, stond hij 31 keer op het podium en scoorde 948 punten (= 9,29 punten per race). Verstappen is met zijn leeftijd van 22 jaar buitengewoon succesvol in de Formule 1. Dit jaar gaat de Nederlandse Red Bull-coureur in zijn zesde seizoen voor de wereldtitel, ook al lijkt het er weer op dat Mercedes opnieuw het sterkste team is.

Dat Mercedes er tijdens de wintertests weer sterk uitziet, weerhoudt Verstappen er niet van het nieuwe seizoen vol goede moed te benaderen, ook al houdt hij wel een slag om de arm. "Ik kijk er naar uit om weer te racen", begint Verstappen tegenover de redactie van zijn eigen website: Verstappen.nl. "Je probeert zo goed mogelijk voor de dag te komen." Over zijn eerste vijf jaar in de Formule 1 zegt hij: "We hebben mooie overwinningen behaald en hopelijk blijft die stijgende lijn zich doorzetten, zodat we voor de wereldtitel kunnen meedoen."

Verstappen staat overigens niet te veel stil bij wat er allemaal voor moois door en om hem heen gebeurt, zoals de hordes oranjefans die begin naar Zandvoort afreizen. "Ik ben niet iemand die er echt bij stil gaat staan. Het is heel mooi wat er allemaal gebeurt, maar als je de hele tijd gaat genieten, volgen daar niet echt prestaties uit", aldus een nuchtere Verstappen, die er om bekend staat altijd in het hier en nu te leven.

Verstappen is er klaar voor en nu is het afwachten of Red Bull Racing en Honda hem van het slagvaardige materiaal kunnen voorzien. De wintertests waren succesvol en nu komt het er echt op aan. Volgende week staat de Grand Prix van Australië op de kalender en daar moet de Nederlander zijn eerste slag slaan: De zege op het stratencircuit van Albert Park pakken en voor het eerst in zijn carrière het Formule 1-kampioenschap leiden.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk (2)
vrijdag 10 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 11 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 12 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.