VT1 4 dec - 14:30
VT2 4 dec - 18:30
VT3 5 dec - 15:00
QUALI 5 dec - 18:00
RACE 6 dec - 18:10

Verstappen baalt na race in Turkije: "Ik wist al dat dit zou gaan gebeuren"

Verstappen baalt na race in Turkije: "Ik wist al dat dit zou gaan gebeuren"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen was zichtbaar onthutst na de mislukte race in Turkije toen hij zich bij Jack Plooij meldde. Na een slechte start en twee spins moest de Limburger genoegen nemen met een zesde positie, een podium plek zat er vandaag niet in.

Bij Ziggo Sport meldt de Nederlander dat deze race een drama was voor hem. Mede door een dramatische start verloor Verstappen al meerdere plekken aan onder andere Sebastian Vettel die verrassend derde werd. Maar de Nederlander gaf eerlijk toe: "Ik wist al dat dit ging gebeuren." Zijn auto sloeg bij de start direct in anti-stall. Dit systeem zorgt er voor dat de auto bij een te laagtoerental niet afslaat.

Verstappen herstelde zichzelf uitstekend en na de pitstops lag de Nederlander derde achter Sergio Pérez. Toen hij de Mexicaan probeerde in te halen spinde hij: "Het was heel moeilijk, ineens verloor ik alle downforce. Toen kwam ik te wijd en was het ineens spekglad, waardoor ik spinde."

Vervolgens moest Verstappen direct naar binnen voor nieuwe banden. "Ik had natuurlijk meteen flatspots op mijn banden." Vanaf dit moment zat de Nederlandse Red Bull-coureur er niet meer goed in. Zo verklaart hij dat hij vast zat achter andere auto's. Inhalen in deze weersomstandigheden was te moeilijk.

Verstappen sluit zijn relaas af met een felicitatie naar zevenvoudig wereldkampioen. "Het is absoluut knap wat hij [Lewis Hamilton] heeft gepresteerd", aldus Verstappen.
0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Albon erin of eruit: Wie zit er in 2021 naast Verstappen in een RB16b of RB17?
Volgende F1 Grand Prix
Sakhir
vrijdag 04 december 2020
14:30 - 16:00Eerste vrije training
18:30 - 20:00Tweede vrije training
zaterdag 05 december 2020
15:00 - 16:00Derde vrije training
18:00 - 19:00Kwalificatie
zondag 06 december 2020
18:10 - 20:10Race
Meer GP Sakhir
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.