Verstappen baalt na race in Turkije: "Ik wist al dat dit zou gaan gebeuren"

Max Verstappen was zichtbaar onthutst na de mislukte race in Turkije toen hij zich bij Jack Plooij meldde. Na een slechte start en twee spins moest de Limburger genoegen nemen met een zesde positie, een podium plek zat er vandaag niet in.

Verstappen baalt na race in Turkije: "Ik wist al dat dit zou gaan gebeuren"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Bij Ziggo Sport meldt de Nederlander dat deze race een drama was voor hem. Mede door een dramatische start verloor Verstappen al meerdere plekken aan onder andere Sebastian Vettel die verrassend derde werd. Maar de Nederlander gaf eerlijk toe: "Ik wist al dat dit ging gebeuren." Zijn auto sloeg bij de start direct in anti-stall. Dit systeem zorgt er voor dat de auto bij een te laagtoerental niet afslaat.

Verstappen herstelde zichzelf uitstekend en na de pitstops lag de Nederlander derde achter Sergio Pérez. Toen hij de Mexicaan probeerde in te halen spinde hij: "Het was heel moeilijk, ineens verloor ik alle downforce. Toen kwam ik te wijd en was het ineens spekglad, waardoor ik spinde."

Vervolgens moest Verstappen direct naar binnen voor nieuwe banden. "Ik had natuurlijk meteen flatspots op mijn banden." Vanaf dit moment zat de Nederlandse Red Bull-coureur er niet meer goed in. Zo verklaart hij dat hij vast zat achter andere auto's. Inhalen in deze weersomstandigheden was te moeilijk.

Verstappen sluit zijn relaas af met een felicitatie naar zevenvoudig wereldkampioen. "Het is absoluut knap wat hij [Lewis Hamilton] heeft gepresteerd", aldus Verstappen.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP TurkijeF1 GP Turkije 2020F1 nieuws 2020Formule 1 2020Max VerstappenRed Bull F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.