'Mercedes nog steeds sterkste'

Verstappen als snelste nog steeds voorzichtig: "De auto was oké"

De vrijdagtrainingen in Bahrein werden door Max Verstappen als snelste afgerond. De eerste indrukken laten achter dat Red Bull inderdaad een stap voorwaarts heeft gezet. Bij Mercedes ontbreekt het beide coureurs nog steeds aan stabiliteit van de W12.

Verstappen als snelste nog steeds voorzichtig: "De auto was oké"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Niet alleen Red Bull heeft een stap voorwaarts gezet. Ook McLaren liet vrijdag zien dat er meer dan voldoende snelheid zit in de MCL36M. Lando Norris sloot VT1 af als derde en VT2 als tweede op de tijdenlijst. Vooral met de snelheid de rechte stukken heeft McLaren het lek boven. Ze zijn op die plekken van het circuit zelfs sneller dan Mercedes.

Terwijl vele Nederlandse F1-fans al stiekem hopen op een wereldtitel voor Max Verstappen, is en blijft de Nederlander zelf realistisch. "De auto was oké. Ik had een goed gevoel in de auto", zei Verstappen na de tweede training, en geef tevens aan dat de omstandigheden niet te vergelijken waren met die van de wintertest, twee weken geleden. "Natuurlijk zijn er nog een paar dingen waar we naar moeten kijken, banden bijvoorbeeld en een beetje werken aan de balans, maar over het algemeen ben ik redelijk tevreden."

Wat betreft de - tot nu toe - grootste concurrent van Red Bull is Verstappen nog altijd voorzichtig. "Ik verwacht dat Mercedes nog steeds de sterkste, door een Mercedes-motor aangedreven, auto is", aldus Verstappen, die zich ook bewust is van de sneller geworden McLaren's. Toch ziet de sterrijder van Red Bull in Norris en Ricciardo nog geen direct gevaar. Zo kan worden opgemaakt uit zijn woorden.

Vanmiddag om 13:00 uur begint de derde vrije training in Bahrein. Dan zal de werkelijke snelheid van de auto's en coureurs duidelijker worden. Maar pas in de kwalificatie worden de posities op de startopstelling verdeeld, dan gaan zal iedereen alles wat ze in huis hebben laten zien.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP Bahrein 2021F1 nieuws 2021Formule 1 2021Max VerstappenMercedes F1Red Bull F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.