Versnellingsbak Vettel intact na botsing met Stroll

De versnellingsbak van Sebastian Vettel hoeft waarschijnlijk niet te worden vervangen. Vettel kwam in de uitloop ronde van de Grand Prix van Maleisië in botsing met Williams-coureur Lance Stroll en even werd gevreesd voor een ongepland bakwissel.

Versnellingsbak Vettel intact na botsing met Stroll
Foto: Sebastian Vettel #5 (Ferrari) - Bron: Scuderia Ferrari Media

Na controle door het team blijkt dat de versnellingsbak in tact is en niet hoeft te worden gewisseld. Mocht de versnellingsbak wel gewisseld worden, dan zou het de viervoudig wereldkampioen opnieuw een gridstraf opleveren van vijf plekken.

Met een achterstand van 34 punten op Lewis Hamilton, zou het Japanse Grand Prix-weekend voor Sebastian Vettel opnieuw een uitdaging worden. Maar gelukkig voor de Duitser blijkt een bak wissel dus niet noodzakelijk.

Lees hieronder verder

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP MaleisiëFerrari F1Lance StrollSebastian VettelWilliams F1
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.