VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Vasseur en Räikkönen positief gestemd na tweede F1-race Oostenrijk

Vasseur en Räikkönen positief gestemd na tweede F1-race Oostenrijk
© Alfa Romeo Racing

Alfa Romeo slaagde er bijna in om weer punten te pakken. Met een elfde plaats voor Kimi Räikkönen en een 14de plaats voor Antonio Giovianzzi, moet het team met lege handen afreizen naar Budapest. Echter, er zijn een aantal positieve signalen die de renstal heeft opgemerkt.

“We waren dichtbij de punten, maar op het einde lukte het niet om die belangrijke tiende plaats te pakken”, laat teambaas Frédéric Vasseur weten. “Het is teleurstellend om te moeten vertrekken met lege handen, maar we hebben ongetwijfeld een hoop positieve punten die we mogen meenemen. Ons tempo was beter en we waren in staat om te vechten met auto’s die normaal gesproken voor ons horen te rijden."

"We moesten op basis van de kwalificatie vanuit de achterhoede starten en we zaten wederom in de achterhoede toen Kimi Räikkönen tijd verloor om de “Ferrari crash” te ontwijken. Het feit dat we alsnog konden verbeteren en bijna opnieuw in de top 10 waren gefinisht, was signaal dat het de goede kant opgaat. We moeten deze dynamiek meenemen naar Hongarije komende week”, aldus de Fransman.

“We hadden een behoorlijk goede auto vandaag en ons tempo was zeker weten een klap beter. Het is daarom frustrerend dat we niet in staat waren om te vechten voor de punten”, verklaarde Kimi Räikkönen. “Ik verloor tijd om de crash tussen de Ferrari’s te ontwijken. Ik moest bijna helemaal stilstaan en de auto raakte in anti-stall waar ik niet uit wist te komen”.

“Ik kreeg het nog voor elkaar om in een goede positie terecht te komen, maar de laatste 20 ronden diende ik mijn brandstof te sparen. Daardoor kon ik Kyvat niet meer achterna. Puur op snelheid, had ik het gevoel dat we punten hadden kunnen scoren, maar we kwamen toch wat tekort. We krijgen een nieuwe kans komende week, hopelijk volgt er dan een beter resultaat”, aldus de wereldkampioen van 2007.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Julian Verheul0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.