'In 1 jaar gat niet gedicht'

Vasseur denkt niet dat Ferrari-motor nu al veel beter zal zijn

Frédéric Vasseur verwacht niet dat Ferrari nu al in staat is geweest om het tekort aan motorvermogen goed te maken. Dat zei de Alfa Romeo-teambaas eerder deze week.

Vasseur denkt niet dat Ferrari-motor nu al veel beter zal zijn
© Alfa Romeo Racing F1

Nadat Ferrari vorig jaar, in de nasleep van de sancties die het Italiaanse team van de FIA kreeg opgelegd, nauwelijks vooruit was te branden, doken er de laatste weken berichten op dat de nieuwe motor uit Maranello erg krachtig zou zijn. 'Super rapido', zo wordt de nieuwe krachtbron van Ferrari genoemd in de Italiaanse media. Naast Haas F1 is ook Alfa Romeo een klantenteam van Ferrari.

In reactie op de beweringen in de media dat er met de Ferrari-motor voor 2021 grote stappen zijn gezet laat Frédéric Vasseur, teambaas van Alfa Romeo Racing, weten dat het allemaal wel meevalt. "Ik denk dat ze van hun kant waarschijnlijk een groot deel van de problemen van vorig jaar goed hebben gemaakt", zei de Fransman eerder deze week.

Maar in gesprek met het Franse AutoHebdo is Vasseur toch wat minder optimistisch. "Vorig jaar had de krachtbron te weinig paardenkrachten. Ik denk dat dat de reden was voor de meeste van onze achterstand", zei hij. "Maar Ferrari kan het gat [in vergelijking met vorig jaar] niet in een jaar dichten."

"Ontwikkelingen aan het chassis kunnen snel worden doorgevoerd, maar de ontwikkelingscyclus van de motor is veel langer", legt hij uit.

De bevindingen van Vasseur staan overigens haaks op wat F1-steward Mika Salo vorig week per abuis onthulde. De Fin sprak mogelijk zijn mond voorbij, toen hij in gesprek met Finse media min of meer liet weten dat Ferrari vorig jaar bij wijze van sanctie minder brandstof mocht gebruiken dan de andere motor. | Check hier het complete artikel.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Alfa Romeo F1F1 nieuws 2021Ferrari F1FIAFormule 1 2021Frédéric Vasseur
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.