Vasseur: "Charles Leclerc is een potentieel wereldkampioen"

Frédéric Vasseur is er van overtuigd dat Charles Leclerc het in zich heeft om wereldkampioen te worden. De voormalige teambaas van de Monegask zag zijn grootste talent na 21 races in 2018 bij Sauber naar Ferrari vertrekken.

Vasseur: "Charles Leclerc is een potentieel wereldkampioen"
© Ferrari F1

Al na één seizoen moest Frédéric Vasseur afscheid nemen van zijn grootste talent: Charles Leclerc. De Monegask liet in 2018 - waar hij naast Marcus Ericsson bij Sauber debuteerde - voldoende zien om de teamleiding van Scuderia Ferrari te overtuigen. Hij was de man die het Italiaanse team nodig had.

Wat Vasseur vooraf wel had zien aankomen, gebeurde: Charles Leclerc verraste vriend en vijand door in zijn eerste seizoen twee zeges te pakken en maar liefst zeven keer de pole position op te eisen. En daarmee werden de verwachtingen ruimschoots overtroffen. Daarnaast was Leclerc in staat om als vierde te eindigen in het kampioenschap, nog voor zijn ervaren teamgenoot Sebastian Vettel, die vier wereldtitels op zijn naam heeft staan.

De Alfa Romeo-teambaas spreekt tegenover Motorsport.com over zijn voormalig protegé. "Een van zijn sterke punten, en ik denk dat iedere kampioen dat heeft, is dat hij een onwrikbaar vertrouwen in de auto heeft. Alleen dan kan je ondenkbare dingen in de auto laten zien. Dat vertrouwen stelt hen ook in staat om zelfkritisch te zijn, ook naast de baan", aldus Vasseur.

"Alleen kampioenen zijn in staat om zich zelf de schuld te geven en zagen 'Oké, ik had vandaag een slechte dag'", vervolgt de 51-jarige Fransman. "In dat geval weet het team ook dat het niet aan hen lag en stuurt de coureur hen niet de verkeerde kant op. Hij [Leclerc] had een geweldig seizoen en het had nog beter kunnen zijn, als hij in Bahrein niet door de techniek in de steek was gelaten. Hij heeft het geweldig gedaan en ik ben blij voor hem omdat hij het meer dan verdient."

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.