Vanaf Portugal 2021 weer F1-fans aanwezig op de tribunes?

De Portugese Grand Prix 2021 zal zeer waarschijnlijk het eerste GP-weekend zijn waarbij fans aanwezig mogen zijn. Het klinkt opzich hoopvol, maar voorlopig is het een inschatting.

Vanaf Portugal 2021 weer F1-fans aanwezig op de tribunes?
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Ruim 4 duizend toeschouwers waren er al aanwezig bij de Bahreinse Grand Prix afgelopen weekend, zij konden alleen naar binnen als zij waren gevaccineerd of kortgeleden hersteld waren van corona. Maar omdat de cijfers in Europa blijven stijgen mogen er bij de volgende race in Imola geen fans aanwezig zijn.

De race daarna in Portugal op het Autodromo do Algarve op 2 mei, zal naar verwachting net als de vorige editie in 2020 voor fans toegankelijk zijn. Naar verluidt zullen er wel sneltest worden uitgevoerd onder de bezoekers. De organisatoren van de Spaanse Grand Prix hopen dat de regering snel besluit of bij hun Grand Prix ook bezoekers aanwezig mogen zijn.

Voor de Azerbeidzjaanse Grand Prix ligt het besluit al een tijdje vast. De race daar zal begin juni worden verreden zonder toeschouwers. Later zullen besluiten worden genomen over andere races op de F1-kalender.

Tegenover RaceFans.net verklaarde de CEO van het Bahrain International, Circuit Sjeik Salman bin Isa Al Khalifa dat er normaal gesproken op zondag, tijdens de race, zo'n 30 duizend bezoekers aanwezig mochten zijn. Hij was blij met de 4.500 bezoekers van het afgelopen weekend, zeker aangezien de minimumleeftijd, om bij het evenement aanwezig te mogen zijn, lag op 18 jaar.

Hij legde uit dat ze iets nieuws probeerden. "Vorig jaar wilden we fans hebben, maar de regering zei 'laten we het openstellen voor de mensen in de medische sector' - Dit jaar zeiden ze dat we gevaccineerde en herstelde patiënten en alleen inwoners van Bahrein mochten toelaten", aldus Sjeik Salman bin Isa Al Khalifa.

Hij zei dat het natuurlijk een beperkt aantal is en dat hij het spijtig vond dat er enkel 18-plussers aanwezig mochten zijn. Hij noemt het evenement een echt familie-evenement en vindt het daarom jammer dat alles zo beperkt was.

De bezoekersaantallen van dit weekend noemde hij echter wel positief. "De cijfers die ik zag waren denk ik ongeveer 4.500 bezoekers. Het is duidelijk dat de hoofdtribune een capaciteit heeft van 10.000 bezoekers, met de afstand van anderhalve meter en zo ongeveer de helft daarvan. Dus het was een goed aantal voor ons."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1CoronavirusCOVID19F1 GP Bahrein 2021F1 GP Portugal 2021F1 nieuws 2021Formule 1 2021
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.