Van der Garde waarschuwt Red Bull: "Niet te afhankelijk worden van Newey"

Van der Garde waarschuwt Red Bull: "Niet te afhankelijk worden van Newey"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull Racing moet niet volledig afhankelijk worden van ontwerpgoeroe Adrian Newey, volgens voormalig Formule 1-coureur Giedo van der Garde.

Adrian Newey staat aangeschreven als een van de allerbeste ontwerpers van Formule 1-auto's, maar sinds een paar jaar heeft de Brit een stapje terug gedaan en zich meer ingezet voor andere projecten - zoals de America's Cup yacht en de Aston Martin's Valkyrie supercar - in plaats van het Formule 1-team van Red Bull.

Van der Garde haalt het recente voorbeeld van Paddy Lowe aan en dat zou een waarschuwing moeten zijn voor Red Bull Racing. "Lowe was jarenlang bij Mercedes", zegt Van der Garde tegen RTL GP Magazine. "Maar toen hij naar Williams ging, bereikte hij niets meer." Paddy Lowe is mede verantwoordelijk voor de blamage van het Williams-team in 2019, waar de oud-kampioenen geen deuk in een pakje boter reden.

"Je kunt dus zien dat het riskant kan zijn om altijd op dezelfde mensen in de top van een team te leunen, omdat wat er nodig is is een constante uitdaging", aldus Van der Garde. "Je moet je altijd verzekeren van nieuwe aanwas, van jonge mensen die rond de oudere garde lopen. Dat moeten ze nu bij Red Bull gaan doen", voegt hij nog toe.

Nieuwe F1-bolides 2020: Klik hier om de agenda te bekijken met onthullingen van de nieuwe F1-bolides.


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.