Van der Garde: "Pérez is op het gebied van strategie waardevol"

De kogel is door de kerk, maar een verrassing is het zeker niet. Sergio Pérez volgt Alexander Albon op als teamgenoot van Verstappen. De 30-jarige Mexicaan was de laatste weken allesbehalve zeker over zijn toekomst. Racing Point liet Pérez van de zomer namelijk weten dat er voor hem geen plaats meer is in 2021.

Van der Garde: "Pérez is op het gebied van strategie waardevol"
© Racing Point F1

De sterke vorm van Pérez dit jaar, ging niet onopgemerkt voorbij. Red Bull kreeg meer en meer interesse in de diensten van Pérez. Vandaag heeft Red Bull dan ook bekendgemaakt dat de voormalig coureur van Sauber, McLaren en Force India/Racing Point achter het stuur zal gaan kruipen van de Oostenrijkse formatie.

Volgens Giedo van der Garde is het een goede beslissing geweest. De voormalig Formule 1-coureur van Caterham denkt dat Pérez Max Verstappen kan helpen, maar ook scherp kan houden. De coureur van Racing Team Nederland kent Pérez nog uit zijn tijd in de Formule 2. Pérez en Van der Garde waren toendertijd teamgenoten.

"Ik heb twee, drie maanden geleden al verteld dat Pérez naar Red Bull zou gaan. Daarna heb ik bij Ziggo Sport nog een paar keer aangegeven dat hij de beste optie is", vertelt de coureur uit Rhenen tegenover het Nederlandse Formule 1 magazine. "Sergio kan Max helpen en met zijn snelheid is hij ook op het gebied van de strategie waardevol. Max heeft ook een teamgenoot nodig die hem kan uitdagen."

Van der Garde denkt niet dat Pérez net zo snel is als Verstappen, maar dat hij wel dichtbij genoeg zal zitten. In de Formule 2 was “Checo” vaak bloedsnel in de race en deed hij het wat minder in de kwalificatie. Inmiddels heeft hij zich verbeterd op dat vlak, maar is de race nog altijd zijn sterkste punt.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2020Formule 1 2021Giedo van der GardeMax VerstappenRed Bull F1Sergio Pérez
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.