Valtteri Bottas wint zijn allereerste F1-race

Valtteri Bottas werd in januari naar Mercedes AMG F1 gesleept en werd de vervanger van huidig wereldkampioen Nico Rosberg. Nog nooit wist de Fin een Formule 1-race te winnen, maar daar kwam vandaag in Rusland verandering in. Valtteri Bottas won zijn eerste Formule 1-race voor het team van het Duitse Mercedes.

Valtteri Bottas wint zijn allereerste F1-race
Foto: Valtteri Bottas (Mercedes) - Bron: Mercedes AMG F1

Bottas scoorde 25 punten als winnaar van de GP van Rusland. Leider in het wereldkampioenschap, Sebastian Vettel, werd tweede en scoorde 18 punten en bleef voorlopig de leider in het kampioenschap. De race was, los van de top tien, niet echt spannend. Maar daar staat het circuit in Sochi om bekend. Niettemin, in de top tien was het behoorlijk spannend.

De Finse vervanger voor Nico Rosberg wist iedereen de hele race voor te blijven en won de race op fameuze wijze. Valtteri Bottas is een echte grand prix-winnaar, dat mag gerust gesteld worden. De Fin wist iedereen, en ook na de pitstop, voor te blijven en de aanvallen van Ferrari-rijder Sebastian, die steeds dichterbij kwam, het hoofd te bieden.

Ook al werd het in de laatste face van de race nog spannend, Sebastian Vettel kwam wel heel erg dichtbij, Valtteri Bottas wist de Duitser voor te blijven en won de GP van Rusland 2017. De teamgenoot van Valtteri Bottas, Lewis Hamilton, eindigde de race in Sochi als vierde en dus buiten podium.

Later meer...Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race