VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Valtteri Bottas wint zijn allereerste F1-race

Valtteri Bottas wint zijn allereerste F1-race
Foto: Valtteri Bottas (Mercedes) - Bron: Mercedes AMG F1

Valtteri Bottas werd in januari naar Mercedes AMG F1 gesleept en werd de vervanger van huidig wereldkampioen Nico Rosberg. Nog nooit wist de Fin een Formule 1-race te winnen, maar daar kwam vandaag in Rusland verandering in. Valtteri Bottas won zijn eerste Formule 1-race voor het team van het Duitse Mercedes.

Bottas scoorde 25 punten als winnaar van de GP van Rusland. Leider in het wereldkampioenschap, Sebastian Vettel, werd tweede en scoorde 18 punten en bleef voorlopig de leider in het kampioenschap. De race was, los van de top tien, niet echt spannend. Maar daar staat het circuit in Sochi om bekend. Niettemin, in de top tien was het behoorlijk spannend.

De Finse vervanger voor Nico Rosberg wist iedereen de hele race voor te blijven en won de race op fameuze wijze. Valtteri Bottas is een echte grand prix-winnaar, dat mag gerust gesteld worden. De Fin wist iedereen, en ook na de pitstop, voor te blijven en de aanvallen van Ferrari-rijder Sebastian, die steeds dichterbij kwam, het hoofd te bieden.

Ook al werd het in de laatste face van de race nog spannend, Sebastian Vettel kwam wel heel erg dichtbij, Valtteri Bottas wist de Duitser voor te blijven en won de GP van Rusland 2017. De teamgenoot van Valtteri Bottas, Lewis Hamilton, eindigde de race in Sochi als vierde en dus buiten podium.

Later meer...

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.