VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Valtteri Bottas wil vanaf nu iedere race winnen

Valtteri Bottas wil vanaf nu iedere race winnen
Foto: Valtteri Bottas (Mercedes) wint in Rusland 2017 - Bron: Mercedes AMG F1

Valtteri Bottas werd in januari door Mercedes aangekondigd als de plaatsvervanger van Nico Rosberg. De Fin werd na een lange periode van overleg losgeweekt bij het Williams-team. De komst van Bottas naar Mercedes maakte veel tongen los, de Fin zou niet opgewassen zijn tegen zijn nieuwe teamgenoot Lewis Hamilton. Maar na zijn overwinning in het Russische Sochi blaakt de 27-jarige Fin van zelfvertrouwen en heeft hij zijn zinnen gezet op meer overwinningen, "ik wil nu iedere race winnen", was zijn reactie tegenover het Britse BBC Radio 5.

Valtteri Bottas heeft na zijn eerste Formule 1-overwinning in Rusland zijn zinnen gezet op meer overwinningen in 2017. Als het aan Bottas ligt wil hij iedere race voor de overwinning gaan. "Het zou niet slim zijn als ik nu niet voor iedere overwinning zou gaan", aldus Bottas. "Mijn hoofddoel is om nu iedere race te winnen. De mogelijkheden zijn er dit jaar gewoon. Iedere race is er een mogelijkheid om als winnaar over de streep te komen."

Bottas, die tot de GP van Rusland, nog nooit een F1-race wist te winnen zit in een goed momentum en heeft daaraan het nodige zelfvertrouwen overgehouden. "Als je een goed resultaat boekt - zoals een race winnen - krijgt je zelfvertrouwen een boost. Ik moet me, nu ik in een goede flow zit, blijven verbeteren. En niet alleen in de race, maar ook de kwalificatie."

"Ik ga me nu focussen op mijn eigen ding en blijf doen wat er van mij wordt verwacht", gaat Bottas verder. "Mijn taak is om zo snel mogelijk met de wagen te rijden, wie mijn teamgenoot ook is of in welke situatie ik me ook bevind", aldus de Fin.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.