Valtteri Bottas topt VT2 in Silverstone, Red Bull Racing doet stapje terug

Valtteri Bottas topt VT2 in Silverstone, Red Bull Racing doet stapje terug
©Pirelli

De tweede vrije training van de Grand Prix van Engeland begon voor de teams gelukkig droog. In tegenstelling tot de ochtend gingen een aantal coureurs wel vroeg naar buiten om een tijd te laten noteren. Bottas reed de snelste tijd voor Hamilton en allebei de Ferrari's. Red Bull had het wat lastiger dan in de ochtend met Gasly op P5 en Verstappen op P7.

Ondanks dat er wat meer rubber op de baan lag in vergelijking met de eerste training, bleef het asfalt glad. Voor 2018 was er ook al een nieuwe laag neergelegd, maar de coureurs hadden nog steeds veel last van de hobbels. De organisatie had ervoor gekozen om dit proces opnieuw te doen voor dit weekend. Voor de fans was het in ieder geval een spektakel om te zien hoe een hoop coureurs moeite hadden om op de baan te blijven. De meeste komen dit weekend vooral kijken naar de favoriet en thuisrijder Lewis Hamilton.

Na 20 minuten hadden de coureurs uit de voorhoede allemaal een tijd weten te klokken. Bottas ging toen het hardst in de rondte met een 1:27.031 voor Max Verstappen. Ook Pierre Gasly kreeg steeds meer de smaak te pakken en wist zichzelf te verbeteren. De Fransman zette in de ochtend al de snelste tijd neer wat mede geholpen zal hebben met het feit dat Gasly vanaf dit weekend zich meer richt op de afstelling van Verstappen.

Een tijdje later zag de tijdenlijst er als volgt uit: Bottas, Verstappen, Gasly, Leclerc en Vettel. De Fin van Mercedes had wel een behoorlijke marge op de eerste Red Bull namelijk bijna 8 tienden. Gasly zat nipt achter de Nederlander en ook Ferrari was allesbehalve ver weg. Hamilton gaf op Bottas 1.2 seconde toe en viel daarmee voor het oog wat tegen. Romain Grosjean (Haas) had na een dik half uur nog altijd geen enkele ronde afgelegd. De Fransman reed in de eerste sessie zijn vleugel stuk bij het uitrijden van de pits. Na 40 minuten kwam de zwart-gouden Haas dan toch naar buiten, maar imponerend was het zeker niet.

De Red Bulls waren ondertussen wat meer naar achteren gezakt. Gasly stond na een uur op de vijfde positie en Verstappen 7de achter Lando Norris. De McLarens lijken de zaken wederom goed voor elkaar te hebben wat resulteert dat Red Bull soms achterom moet kijken. Dit geldt echter meer voor de kwalificatie en de start van de race aangezien de snelheid van de RB15 over meerdere ronden overduidelijk beter is. De tweede helft van de tweede training wordt ook vaak gebruikt als oefening om de race gedeeltelijk te simuleren. Zodoende kwamen er vrijwel geen echte tijdverbeteringen meer door aangezien de teams zich meer hadden gericht op de afstand in plaats van een snelle ronde.

Daniel Ricciardo moest het laatste kwartier uitzitten omdat zijn Renault de geest gaf. De Australiër werd uiteindelijk 14de voor zijn teamgenoot Nico Hülkenberg. Ook Bottas had problemen met zijn bolide, maar reed de training wel uit. De Fin sloot de vrijdag als snelste af met een 1:26.732 voor Hamilton, Leclerc en Vettel. De Ferrari's zaten allebei binnen 5 tienden van de Duitse formatie. Red Bull en dan met name Verstappen had het wat lastiger over een ronde. Wel is diens racepace veel belovend voor de zondag.

Door: Julian Verheul0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.