Valtteri Bottas ontkent de vermeende motor-problemen van Mercedes

Valtteri Bottas ontkent de vermeende motor-problemen van Mercedes
© Mercedes F1

In de dagen voor het Formule 1-raceweekend in Oostenrijk staken geruchten de kop op over de nieuwe Mercedes-motoren. Mercedes zou in hun laatste motor-specificatie een probleem met de betrouwbaarheid ontdekt hebben. Mercedes-coureur Valtteri Bottas liet vrijdag nergens van af te weten.

Eerder deze week werd al bekendgemaakt dat Mercedes met een verbeterde versie van de Mercedes-motor naar Oostenrijk zou komen, net zoals Honda voor het Formule 1-team van Red Bull Racing deed.

Plotseling dook er een gerucht op - wat in eerste instantie door Ziggo Sport's Jack Plooij wereldkundig werd gemaakt in het NPO-televisieprogramma Op1 - dat de laatste versie van de Mercedes-motor niet helemaal in orde waren en dat de motor een nieuwe revisie moest ondergaan. Ook de motoren voor de klantenteams, Racing Point en Williams, moesten een revisie ondergaan. Dat was althans het verhaal van onder andere Plooij.

Valtteri Bottas zegt nergens vanaf te weten. In gesprek met het Finse MTV Sport zegt de teamgenoot van Lewis Hamilton: "Ik heb niets gehoord over motorproblemen. Mercedes heeft een update geïntroduceerd die de betrouwbaarheid alleen maar moet verbeteren, maar ik heb niets gehoord dat er problemen mee zijn."

Problemen of niet, daarvan was vrijdag niets te merken. Mercedes deelde in de eerste en tweede vrije training de lakens uit en lieten het hele veld met een voorsprong van 0,6 seconde achter zich. Vandaag (zaterdag) om 12:00 uur begint de derde vrije training. Om 15:00 uur begint de eerste kwalificatie van 2020.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.