Valtteri Bottas na F1-race in Turkije: "Mijn moeilijkste race ooit"

Valtteri Bottas eindigde kansloos en puntloos als veertiende in de Grand Prix van Turkije. Het was de laatste kans op zijn teamgenoot Lewis Hamilton van diens zevende wereldtitel. Maar het kwam niet zover. De Fin ging enkele keren in de fout en verloor keer op keer posities.

Valtteri Bottas na F1-race in Turkije: "Mijn moeilijkste race ooit"
© Mercedes F1

Ondanks dat hij rekenkundig nog wereldkampioen kon worden, wist Valtteri Bottas in feite wel dat hij geen kans meer zou maken op de F1-wereldtitel van 2020. Maar dat hij op deze manier ten onder ging in die strijd had de Finse Mercedes-coureur niet verwacht. "Het was een van de moeilijkste races uit mijn carrière. Ik dacht dat ik niets te verliezen had na de spin bij de start. Maar ik kon de auto gewoon niet op de baan houden. Het was een ramp", aldus Bottas na zijn puntloze finish.

Nu is het zaak voor Bottas om tijdens de laatste drie Grands Prix niet te veel terrein prijs te geven op Max Verstappen, die vandaag niet veel, maar toch punten scoorde. Bottas heeft nog een voorsprong van 27 punten op de Nederlander en zou in theorie de strijd om de tweede plaats in het kampioenschap moet winnen. Maar niets is zeker, zo bleek ook vandaag in Turkije weer.

De volgende Grand Prix wordt over twee weken gehouden in Bahrein. Bahrein is in de regel Mercedes-land, maar na de Grand Prix van Bahrein volgt een week later de Grand Prix van Sakir, gehouden op dezelfde plek, maar dan de buitenbaan. Het seizoen wordt weer een week later in Abu Dhabi afgesloten.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP TurkijeF1 GP Turkije 2020F1 nieuws 2020Formule 1 2020Max VerstappenMercedes F1Red Bull F1Valtteri Bottas
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.