Valtteri Bottas kijkt uit naar "spannend gevecht"

Valtteri Bottas reed vrijdag de vierde tijd en was daarmee de snelste Mercedes-coureur, ook al was het verschil tussen hem en Lewis Hamilton slechts 0,067 sec. Bottas denkt dat Mercedes zaterdag beter voor de dag zal komen.

Valtteri Bottas kijkt uit naar "spannend gevecht"
© Pirelli

De eerste vrije training werd bemoeilijkt door de regen en de vervolgens langzaam opdrogende baan. Maar in de tweede vrije training konden de coureurs dan eindelijk beginnen aan hun vrijdagprogramma. "De condities waren in de tweede training een stuk beter. Ik kon het grootste deel van ons programma doorlopen", aldus Bottas, die laat weten dat de harde banden van Pirelli geen optie waren op de nog vochtige baan.

"Ik begon met de harde banden, maar daarvoor was de baan nog te 'groen' en de glibberig. Ik stapte over op de soft banden en dat was meteen een enorme verbetering, wat grip betreft. Ik had wel een beetje last van verkeer, dus ik kon niet echt een superronde rijden, dus de tijden van de vrijdagsessies zijn niet echt representatief."

"Ferrari en Red Bull zien er sterk uit, maar ik denk dat we ons nog kunnen verbeteren. Dus ik kijk uit naar een spannend gevecht [om de beste startplekken]", aldus Bottas.

De derde vrije training en de kwalificatie voor de Braziliaanse Grand Prix beginnen op 16:00 en 19:00 uur Nederlandse tijd.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.