Valtteri Bottas: "Ik verloor de race in de eerste bocht"

Valtteri Bottas: "Ik verloor de race in de eerste bocht"
Foto: Valtteri Bottas #77 (Mercedes) - Bron: Mercedes AMG F1

Valtteri Bottas mocht voor de derde keer in zijn carrière een Formule 1-race vanaf poleposition starten. Echter liet de Finse Mercedes-coureur het in de eerste bocht liggen. Ook al was de Mercedes sneller dan de Ferrari van Sebastian Vettel, Bottas kon Vettel niet meer binnen hengelen.

Bottas werd in de eerste bocht voorbij gestoken door Sebastian Vettel en kon de Duitser niet meer bijhalen. "Ik denk dat we in de eerste bocht al de race verloren hadden", geeft Bottas toe. "Toen ik de koppeling liet opkomen had ik minder grip dan ik verwacht had, dus ik had wheelspin en verloor grip."

"Seb [Sebastian Vettel, red.] kwam veel beter weg en wist aan de binnenkant van bocht 1 te komen. En dat is jammer, want we hadden ongeveer de zelfde racepace als Ferrari, en we hadden de zelfde strategie. We hebben nog een undercut geprobeerd, maar we konden er met geen mogelijkheid langskomen."

"Ik heb nog een poging gewaagd om vol in de aanval te gaan aan het eind van de race, maar er was nog weinig over van de banden."

"Na het goede resultaat van zaterdag, had ik de beste verwachtingen voor de race. Maar als ik naar mijn persoonlijke prestaties kijk, ik had een beter weekend dan dat ik de afgelopen tijd mocht meemaken", aldus Valtteri Bottas.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.