VT110 jul - 11:00
VT210 jul - 15:00
VT311 jul - 12:00
QUALI11 jul - 15:00
RACE12 jul - 15:10

Valtteri Bottas: "Ik reed met Hamilton's oude chassis"

Valtteri Bottas: "Ik reed met Hamilton's oude chassis"
© Mercedes F1

Valtteri Bottas heeft onthuld dat hij het GP-weekend in Japan de oude monocoque van teamgenoot Lewis Hamilton heeft gebruikt. Hamilton kreeg een nieuwe, maar zijn Finse teamgenoot was het hele weekend sneller.

Met nog vier races te gaan, is Valtteri Bottas de enige die Lewis Hamilton van de zesde wereldtitel af kan houden. Nadat Bottas in Japan won en Hamilton de derde trede van het podium opeiste, zijn de Ferrari-rijders en Max Verstappen uitgeschakeld voor de wereldtitel voor coureurs.

"Ik kreeg voor deze race een nieuw chassis", onthult Bottas tegenover de Finse televisiezender C More. "Het is feitelijk het oude chassis van Lewis. Vanaf het begin voelde de auto beter dan ooit tevoren."

Wanneer Bottas gevraagd is of het normaal is dat hij Hamilton's oude chassis krijgt, antwoordt hij: "Lewis heeft een nieuwe gekregen, dan krijg ik de oude versie. Het team laat ze [de chassis] af en toe 'rondgaan', maar in ieder geval voelde het niet verkeerd", voegde de Fin toe.

Hamilton in Mexico geen kampioen?

Lewis Hamilton had nogal wat kritiek op de strategische aanpak, aan zijn kant van de Mercedes-garage, waarmee hij op pad was gestuurd op Suzuka. Daarnaast, en na de winst van Valtteri Bottas, vraagt hij zich nu af of hij al in Mexico zijn zesde titel kan opeisen.

"Ik denk dat Mexico voor ons dit jaar geen goed circuit is. Het gaat heel lastig worden om de Ferrari's te verslaan", aldus Hamilton, verwijzend naar de lange rechte stukken op de Mexicaanse omloop. "Ik denk dat we nog wat strijd moeten leveren tijdens de komende races."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk (2)
vrijdag 10 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 11 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 12 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.