Valtteri Bottas: "Heel bijzonder om Lewis op Silverstone te verslaan"

Valtteri Bottas scoorde poleposition tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Daarmee pakte de Finse Mercedes-rijder zijn tiende polespositie in de Formule 1. "Heel speciaal", daarmee uitte Bottas zijn gevoel na de kwalificatie.

Valtteri Bottas: "Heel bijzonder om Lewis op Silverstone te verslaan"
© Mercedes AMG F1

Silverstone is in 'de regel' Lewis Hamilton-land, maar zijn teamgenoot Valtteri Bottas vond dat het anders moest en greep de macht tijdens de kwalificatie op zaterdagmiddag. De Finse teamgenoot van de vijfvoudig wereldkampioen start zondagmiddag vanaf poleposition.

"Het is moelijk om Lewis hier [Silverstone] te verslaan. Dat maakt het behoorlijk speciaal", aldus Bottas tegenover Sky Sports. De favoriet voor de Britse Grand Prix werd verslagen op thuisgrond, ook al gaat met maar om zes duizendste van een seconde.

"Het voelde allemaal erg goed en het herinnert je eraan waarom je hier aan meedoet", aldus Bottas. "Het is een lastige baan om Lewis te verslaan - iedereen weet dat, hij weet het en ik weet het. Dat maakt het extra bijzonder", aldus Bottas.

De race voor de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië begint zondagmiddag om 15:10 uur Nederlandse tijd.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET