Valtteri Bottas: "2020-banden hetzelfde, maar langzamer"

De nieuwe banden van Pirelli roepen vragen op, en Mercedes-coureur Valtteri Bottas - die het seizoen in 2019 als tweede afsloot - is van mening dat de 'nieuwe' banden van Pirelli minder snel zijn als de banden die in 2019 gebruikt werden.

Valtteri Bottas: "2020-banden hetzelfde, maar langzamer"
© Pirelli

"Ze gedragen zich hetzelfde als de 'oude' banden", aldus Valtteri Bottas op de vraag hoe de 2020-banden zich verhouden vergeleken met de banden die in 2019 gebruikt zijn. "Ze zijn ook niet sneller, en ik denk niet dat de nieuwe banden beter zijn dan de oude. Het enige verschil met de oude banden is dat ze nieuwe banden langzamer zijn", aldus de Fin.

Ook Haas-coureur Romain Grosjean staat niet te juichen bij de gedachten dat de nieuwe banden in 2020 gebruikt gaan worden. "Het is nog te vroeg om nu al een conclusie te trekken, maar als je mij op dit moment vraagt of ik tevreden ben met de nieuwe banden, dan moet ik zeggen dat onze problemen met de oververhitting van de banden niet opgelost is", aldus de Fransman.

Pirelli, die dit jaar laat is met de ontwikkeling van de banden voor het nieuwe seizoen, heeft laten weten dat het van de teams afhangt welke banden er in 2020 gebruikt zullen worden. "Als een meerderheid van de teams de oude banden wil gebruiken, dan staan we daarvoor open", aldus Pirelli-Baas Mario Isola.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.