Valentino Rossi: "Max Verstappen soms iets te agressief"

Valentino Rossi: "Max Verstappen soms iets te agressief"
Foto: Valentino Rossi #46 (Movistar Yamaha) - Bron: Red Bull Racing

MotoGP-legende Valentino Rossi heeft meer dan gemiddelde bewondering voor Formule 1-coureur Max Verstappen. Het Italiaanse MotoGP-rijder heeft ongelooflijk veel respect voor wat de Nederlandse Red Bull-coureur op de circuits laat zien. Maar toch plaatst Rossi een kanttekening bij de rijstijl van Verstappen, deze rijstijl zou bij tijd en wijlen iets te agressief zijn.

"Hij [Max Verstappen] heeft ontzettend veel talent, maar soms heeft hij niet door dat hij mensen tegen zich in het harnas jaagt", verklaart Rossi tegenover het Italiaanse Gazzetta dello Sport. "Hij doet soms dingen uit op de circuits die net over het randje van het toelaatbare gaan."

Max Verstappen zou volgens Valentino Rossi zo nu en dan zijn verlies moeten nemen, en niet over het randje moeten gaan. Maar, aan de andere kant is Rossi ook positief over de verrichtingen van de 20-jarige Nederlander.

"Het grenst aan het onwaarschijnlijke wat hij met zijn auto doet. Hij is geweldig voor de sport, want hij brengt door zijn rijstijl echte emotie naar de fans die de sport een warm hart toedragen", aldus Rossi.

Max Verstappen spinde in de beginfase van de Grand Prix van Australië en verloor zodoende belangrijke plaatsen in de race. Zijn spin werd veroorzaakt door een beschadigde bodemplaat. Ergens tussen de derde en vierde ronde is de schade ontstaan, en daardoor verloor Verstappen de macht over zijn RB14.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.