Valentino Rossi: "Max Verstappen soms iets te agressief"

MotoGP-legende Valentino Rossi heeft meer dan gemiddelde bewondering voor Formule 1-coureur Max Verstappen. Het Italiaanse MotoGP-rijder heeft ongelooflijk veel respect voor wat de Nederlandse Red Bull-coureur op de circuits laat zien. Maar toch plaatst Rossi een kanttekening bij de rijstijl van Verstappen, deze rijstijl zou bij tijd en wijlen iets te agressief zijn.

Valentino Rossi: "Max Verstappen soms iets te agressief"
Foto: Valentino Rossi #46 (Movistar Yamaha) - Bron: Red Bull Racing

"Hij [Max Verstappen] heeft ontzettend veel talent, maar soms heeft hij niet door dat hij mensen tegen zich in het harnas jaagt", verklaart Rossi tegenover het Italiaanse Gazzetta dello Sport. "Hij doet soms dingen uit op de circuits die net over het randje van het toelaatbare gaan."

Max Verstappen zou volgens Valentino Rossi zo nu en dan zijn verlies moeten nemen, en niet over het randje moeten gaan. Maar, aan de andere kant is Rossi ook positief over de verrichtingen van de 20-jarige Nederlander.

"Het grenst aan het onwaarschijnlijke wat hij met zijn auto doet. Hij is geweldig voor de sport, want hij brengt door zijn rijstijl echte emotie naar de fans die de sport een warm hart toedragen", aldus Rossi.

Max Verstappen spinde in de beginfase van de Grand Prix van Australië en verloor zodoende belangrijke plaatsen in de race. Zijn spin werd veroorzaakt door een beschadigde bodemplaat. Ergens tussen de derde en vierde ronde is de schade ontstaan, en daardoor verloor Verstappen de macht over zijn RB14.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.