Uitslag tweede vrije training kan gelden als kwalificatie

Uitslag tweede vrije training kan gelden als kwalificatie
© Pirelli

De tweede vrije training in Japan kan dit GP-seizoen wel eens meer betekenen dan dat we normaliter gewend zijn. De uitslag kan eventueel gebruikt worden als kwalificatie.

Mocht de kwalificatie, die verplaatst is naar zondagochtend 10:00 uur lokale tijd (03:00 uur Nederlandse tijd), door slechte weersomstandigheden of een te natte baan, dan is het niet ondenkbaar dat de uitslag van VT2 gebruikt wordt als kwalificatie.

Uitsluitsel wordt zondagochtend rond de klok van 02:00 uur Nederlandse tijd 's nachts pas verwacht. Dat is een uur voordat de kwalificatie moet beginnen.

Het tijdschema voor GP-weekend in Japan is door supertyfoon Hagibis behoorlijk in de war geschopt. Zo is het gehele programma evenals alle sessies van de Formule 1 en alle andere activiteiten die op zaterdag gepland stonden afgelast.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.