Uitslag lezerspoll: 'Fernando Alonso blijft in de F1'

Ruimschoots de meeste stemmers in de peiling van MotorsportZ denken dat McLaren-coureur Fernando Alonso ook na 2017 Formule 1 blijft rijden. Deze groep is echter wel onderverdeeld in drie subgroepen, bij McLaren, Renault of een ander Formule 1 team. De andere optie waarop gestemd kon worden was IndyCar Series.

Uitslag lezerspoll: 'Fernando Alonso blijft in de F1'
Foto: Fernando Alonso #14 (McLaren) - Bron: Pirelli Media

De uitslag: 62 procent denkt dat Fernando Alonso in de Formule 1 blijft rijden. Deze groep is onderverdeeld in drie subgroepen: Bij Mclaren 25 procent, bij Renault 13 procent en bij een ander Formule 1 team 24 procent.

De rest van de stemmers, 38 procent denkt dat Fernando Alonso vanaf 2018 deelnemer zal zijn in de IndyCar Series in de Verenigd Staten van Amerika.

Frustraties bij Alonso

Fernando Alonso vertoont steeds meer tekenen van frustratie. De Spanjaard wil zo graag racen en dan niet achteraan, maar in de voorhoede meestrijden voor de punten. Sinds 2015 moet de tweevoudig wereldkampioen het in de McLaren doen met een slecht presterende Honda-krachtbron. Er zijn maar weinig mensen die zo volhardend zijn en zo'n lange adem hebben.

Maar de laatste tijd lijkt het er meer en meer op dat Fernando Alonso aan het eind van zijn Latijn komt. In België parkeerde de 36-jarige McLaren-coureur zijn bolide tijdens de race in de pitbox, hij verklaarde dat zijn motor geen vermogen meer had. Honda kon niets vinden en uitgebreid onderzoek wees erop dat de motor inderdaad niet defect was of kapot zou gaan.

Tijdens de Grand Prix van Italië kreeg Alonso het aan de stok met Renault-coureur Jolyon Palmer. Palmer zou de chicane bij Ascari hebben afgesneden en behield zo zijn positie vóór Alonso. Daar was de Spanjaard allerminst gecharmeerd van en klaagde direct over de boardradio over de actie van Palmer.

Palmer werd later door de wedstrijdleiding in Italië bestraft met een tijdstraf van 5 seconden. Alonso was behoorlijk teleurgesteld, "vijf seconden?! wat een lachertje", klaagde Alonso weer over de boardradio. Enkele ronden later viel Palmer, voordat hij zijn straf had ingelost, uit.

Inmiddels, enkele ronden later, vraagt Alonso - op vers rubber - waar Palmer zich bevond. Zijn engineer vertelde hem: "Hij is uitgevallen." Alonso reageerde: "Karma!"

Wat er ook wordt tegengesproken of bewaard, uit de voorvallen kan gerust, en wie geeft hem ongelijk, uit opgemaakt worden dat Fernando Alonso gefrustreerd begint te worden en dat uit zich op diverse manieren. Laten we voor de Formule 1 hopen dat hij besluit om in iedere geval in de Formule 1 te blijven.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.