VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACE12 jul - 15:10

Tweede DNF op rij voor Grosjean, P13 voor Magnussen

Tweede DNF op rij voor Grosjean, P13 voor Magnussen
©Pirelli

Het Haas F1 team heeft het goed laten liggen tijdens de Grand Prix in Bahrein. Het team kon er niet aan komen en zal zichzelf achter de oren krabben. Romain Grosjean finishte niet. Teamgenoot Kevin Magnussen deed dat wel, maar eindigde beschamend als dertiende met dank aan beide Renault coureurs die net voor het einde uitvielen.

Grosjean had een zeer slechte start en kwam in aanraking met Lance Stroll. Dat resulteerde in een lekke band. Daarna kwam hij er niet meer aan en moest roemloos zijn auto in de pits zetten in rondje 17. Er was meer kapot dan verwacht. Een weekend om snel te vergeten gezien de gridstraffen en de aanvaring met Stroll en dus geen punten. Grosjean: "Dat akkefietje van gisteren van niet correct, sorry. Maar de race van vandaag is geruïneerd door de tik van Stroll." Het is zijn tweede 'dnf' op een rij.

Zijn teamgenoot Magnussen kon dit keer niet echt het verschil maken. Hij startte van een zesde plaats, maar kon dat niet vasthouden. Hij moest Ricciardo in de Renault aan zich voorbij laten nadat hij een fout maakte in bocht 10 en te wijd ging op de gladde baan. Hij kon zich niet snel genoeg herstellen, verloor snelheid en kon als tiende de race weer hervatten. Niet wat het team had verwacht.

Daarna ging het niet veel beter en Magnussen werd naar binnen gehaald voor nieuw rubber. De Deen kon vervolgens de pace niet echt meer onder de knie krijgen. Hij hing lange rijd achter Albon op P13 en het team besloot de strategie aan te passen van 2 naar 1-stop. Dat lukte niet en daardoor ging ook Magnussen roemloos ten onder. Uithuilen en over twee weken overnieuw beginnen.

Door: Kris Souverijn0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.