Tweede DNF op rij voor Grosjean, P13 voor Magnussen

Het Haas F1 team heeft het goed laten liggen tijdens de Grand Prix in Bahrein. Het team kon er niet aan komen en zal zichzelf achter de oren krabben. Romain Grosjean finishte niet. Teamgenoot Kevin Magnussen deed dat wel, maar eindigde beschamend als dertiende met dank aan beide Renault coureurs die net voor het einde uitvielen.

Tweede DNF op rij voor Grosjean, P13 voor Magnussen
©Pirelli

Grosjean had een zeer slechte start en kwam in aanraking met Lance Stroll. Dat resulteerde in een lekke band. Daarna kwam hij er niet meer aan en moest roemloos zijn auto in de pits zetten in rondje 17. Er was meer kapot dan verwacht. Een weekend om snel te vergeten gezien de gridstraffen en de aanvaring met Stroll en dus geen punten. Grosjean: "Dat akkefietje van gisteren van niet correct, sorry. Maar de race van vandaag is geruïneerd door de tik van Stroll." Het is zijn tweede 'dnf' op een rij.

Zijn teamgenoot Magnussen kon dit keer niet echt het verschil maken. Hij startte van een zesde plaats, maar kon dat niet vasthouden. Hij moest Ricciardo in de Renault aan zich voorbij laten nadat hij een fout maakte in bocht 10 en te wijd ging op de gladde baan. Hij kon zich niet snel genoeg herstellen, verloor snelheid en kon als tiende de race weer hervatten. Niet wat het team had verwacht.

Daarna ging het niet veel beter en Magnussen werd naar binnen gehaald voor nieuw rubber. De Deen kon vervolgens de pace niet echt meer onder de knie krijgen. Hij hing lange rijd achter Albon op P13 en het team besloot de strategie aan te passen van 2 naar 1-stop. Dat lukte niet en daardoor ging ook Magnussen roemloos ten onder. Uithuilen en over twee weken overnieuw beginnen.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.