Twee miljoen brilletjes met Hup Assen gaan Nederland rond

Nederland wordt vanaf woensdag overspoeld met twee miljoen zwart-witte zonnebrilletjes voorzien van hashtag Hup Assen. Het is het eerste wapenfeit van de onlangs opgerichte Businessclub Grand Prix Assen (GPA) in de campagne de race naar Drenthe te halen. De bijzondere brilletjes worden de komende dagen verspreid in het Noorden van Nederland. Vanaf aanstaande zaterdag gaan ze huis aan huis in de rest van het land.

Twee miljoen brilletjes met Hup Assen gaan Nederland rond
©Barry Mikkers (Mikkers-Photo.com)

In Grand Prix Assen (GPA) zijn noordelijke ondernemers verenigd. Hun voornaamste doel is dat er in mei 2020 een Formule 1-race in Nederland wordt gehouden, maar het liefst op het Asser TT Circuit. Zo valt te lezen op DVHN.nl.

TT Circuit is er klaar voor

Op dit moment heeft het circuit van Zandvoort nog altijd de beste kaarten in handen. Maar het Noord-Hollandse circuit moeten wel binnen enkele weken laten zien dat ze financieel klaar zijn voor het grootste autosportevenement van de wereld; de Formule 1.

Het TT Circuit heeft alles al voor elkaar

De businessclub wil de Formula One Group (FOM) verantwoordelijk voor de exploitatie van het F1-kampioenschap overtuigen dat in Nederland Assen de beste keus is. De club bestaat uit een driekoppig bestuur, een kernteam en een businessclub.

Er is een website gemaakt HupAssen.com en daarnaast worden vanaf woensdag de zonnebrilletjes door heel Nederland verspreid. In het Noorden komen de brillen via deelnemende bedrijven als Scapino, Jumbo, Ziengs en McDonald's bij het publiek terecht.

Kaarten voor race Spa-Francorchamps

Grand Prix Assen roept mensen op selfies te maken met het brilletje en die wereldkundig te maken. De maker van de beste selfie wordt beloond met kaarten voor de eerstvolgende Formule 1-race op het Belgische Spa-Francorchamps.

Sportieve strijd, dus ook 'Hup Zandvoort'

De brilletjes zijn voorzien van de tekst Hup Assen. Maar een aantal brillen heeft de tekst Hup Zandvoort en daarmee wil de stichting duidelijk maken dat de noorderlingen niet op zoek zijn naar tweespalt. Het voornaamste doel is dat Nederland weer een plek krijgt op de kalender van de Formule 1. Als dat niet Assen wordt, dan in ieder geval Zandvoort.

Eind vorige week zei beoogd racedirecteur Jan Lammers (van de race in Zandvoort) dat Assen bezig is stemming te maken. 'Ze moeten ermee ophouden'.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.