'Twee merken safety cars in de Formule 1 vanaf 2021'

Naast Mercedes AMG zal vanaf volgend jaar ook Aston Martin de leverancier zijn van de safety car. Volgens Britse media zullen de twee automerken de taken van de safety car verdelen.

'Twee merken safety cars in de Formule 1 vanaf 2021'
© Mercedes F1

Aston Martin zal naar alle waarschijnlijk in de helft van de races de safety car leveren, dit meldt onder andere Racefans. Een betrouwbare bron zei dat de bestaande safety cars van Mercedes nog wel gebruikt gaan worden en dat ze bij 11 van de 23 races aanwezig zullen zijn. Aston Martin neemt naar verluidt de resterende 12 races voor zijn kiezen, waarbij Aston Martin geeft aan welke races hun voorkeur hebben.

De keuze voor autofabrikant zal naar alle waarschijnlijkheid worden gedicteerd naar marktaandeel. Aston Martin heeft in Groot-Brittannië een groot marktaandeel, en zal waarschijnlijk in die race Aston Martin voor de auto's zorgen en in landen met een minder groot marktaandeel zoals Brazilië zal de Duitse autofabrikant in het gat springen en de veiligheid waarborgen.

Bronnen gaan ervan uit dat Aston Martin de Vantage zal gebruiken als safety car. De medische auto's tijdens races waar Aston Martin de auto’s levert, zal een DBX zijn, die dezelfde 4-liter V8-motor gebruikt als de Mercedes AMG GT R-auto's, die nu door Mercedes worden gebruikt. Mercedes blijft bij alle 23 Grands Prix de enige leverancier van de medical car.

Mercedes heeft een van belang van 20%

De Daimler-groep is eigenaar van Mercedes. Zij namen onlangs 20% van de aandelen van Aston Martin over. Aston Martin werd gevraagd om commentaar, maar een woordvoerder wilde alleen kwijt dat ze blij en enthousiast zijn dat ze na 60 jaar een terugkeer maken in de sport.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Aston MartinF1 nieuws 2020Formule 1 2020Formule 1 2021Mercedes AMG
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.