VT125 sep - 10:00
VT225 sep - 14:00
VT326 sep - 11:00
QUALI26 sep - 14:00
RACE27 sep - 13:10

Toto Wolff: "We willen in China sterk terugkomen"

Toto Wolff: "We willen in China sterk terugkomen"
Foto: Toto Wolff (R) in gesprek met Valtteri Bottas #77 (L) (Mercedes) - Bron: Mercedes AMG F1

Mercedes kent dit jaar een zeer lastig begin van het seizoen. Zowel in Australië als in Bahrein wist geen van beide Mercedes-coureurs de hoogste trede van het podium te bereiken, maar Mercedes is vast besloten om een en ander recht te zetten in China. De twee gemiste kansen in de eerste races, moeten worden recht gezet, is de boodschap van Mercedes-teambaas Toto Wolff.

"Dit is niet de start van het 2018-seizoen zoals we het ons hadden voorgesteld", legt Toto Wolff uit. "In de eerste twee races hebben we de schade beperkt voor de ene auto en miste de andere auto net de overwinning. Beide races werden beslist met bijzonder kleine marges, maar dat maakt het er niet beter op. Sterker nog, het is daarom des te frustrerender."

"De competitie is dit jaar - in vergelijking tot andere jaren - extreem en het zit allemaal erg dicht bij elkaar. In Melbourne merkte we al meteen dat er geen enkele ruimte is voor het maken van fouten, zelfs niet de kleinste foutjes", aldus Wolff.

"In Bahrein zagen we een totaal andere race en verloren door verschillende redenen, maar de boodschap blijft het zelfde: Om dit jaar te winnen, moeten we het beste uit ons zelf naar boven halen."

Mercedes sloot de Grand Prix in Bahrein als tweede (Bottas) en derde (Hamilton), maar Mercedes-AMG Petronas Motorsport had op mee gehoopt. Daarom heeft het Duitse team de focus gericht op China, daar wil het kampioensteam het resultaat van de eerste twee Grands Prix recht zetten en orde op zaken stellen.

"Ik denk dat ons team op precies de juiste wijze reageerde na de finishvlag in Bahrein. Iedereen realiseerde zich dat P2 en P3 het minste was wat we konden bereiken, zeker nadat beide Red Bulls en Kimi Räikkönen waren uitgevallen. We zijn vast besloten om in China sterk terug te komen", onthult de Oostenrijker.

"We zijn best wel blij dat dit een back-to-back race is, het betekent dat we direct weer aan de slag kunnen en verder gaan met racen. Shanghai is een circuit waar we in het verleden goed hebben gepresteerd, dus hopelijk kunnen we het een en ander in China recht zetten", aldus Toto Wolff.

Door: Redactie0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Gaat Max Verstappen in 2020 nog een Grand Prix winnen?
Volgende F1 Grand Prix
Rusland
vrijdag 25 september 2020
10:00 - 11:30Eerste vrije training
14:00 - 15:30Tweede vrije training
zaterdag 26 september 2020
11:00 - 12:00Derde vrije training
14:00 - 15:00Kwalificatie
zondag 27 september 2020
13:10 - 15:10Race
Meer GP Rusland
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.