Toto Wolff: "We willen in China sterk terugkomen"

Mercedes kent dit jaar een zeer lastig begin van het seizoen. Zowel in Australië als in Bahrein wist geen van beide Mercedes-coureurs de hoogste trede van het podium te bereiken, maar Mercedes is vast besloten om een en ander recht te zetten in China. De twee gemiste kansen in de eerste races, moeten worden recht gezet, is de boodschap van Mercedes-teambaas Toto Wolff.

Toto Wolff: "We willen in China sterk terugkomen"
Foto: Toto Wolff (R) in gesprek met Valtteri Bottas #77 (L) (Mercedes) - Bron: Mercedes AMG F1

"Dit is niet de start van het 2018-seizoen zoals we het ons hadden voorgesteld", legt Toto Wolff uit. "In de eerste twee races hebben we de schade beperkt voor de ene auto en miste de andere auto net de overwinning. Beide races werden beslist met bijzonder kleine marges, maar dat maakt het er niet beter op. Sterker nog, het is daarom des te frustrerender."

"De competitie is dit jaar - in vergelijking tot andere jaren - extreem en het zit allemaal erg dicht bij elkaar. In Melbourne merkte we al meteen dat er geen enkele ruimte is voor het maken van fouten, zelfs niet de kleinste foutjes", aldus Wolff.

"In Bahrein zagen we een totaal andere race en verloren door verschillende redenen, maar de boodschap blijft het zelfde: Om dit jaar te winnen, moeten we het beste uit ons zelf naar boven halen."

Mercedes sloot de Grand Prix in Bahrein als tweede (Bottas) en derde (Hamilton), maar Mercedes-AMG Petronas Motorsport had op mee gehoopt. Daarom heeft het Duitse team de focus gericht op China, daar wil het kampioensteam het resultaat van de eerste twee Grands Prix recht zetten en orde op zaken stellen.

"Ik denk dat ons team op precies de juiste wijze reageerde na de finishvlag in Bahrein. Iedereen realiseerde zich dat P2 en P3 het minste was wat we konden bereiken, zeker nadat beide Red Bulls en Kimi Räikkönen waren uitgevallen. We zijn vast besloten om in China sterk terug te komen", onthult de Oostenrijker.

"We zijn best wel blij dat dit een back-to-back race is, het betekent dat we direct weer aan de slag kunnen en verder gaan met racen. Shanghai is een circuit waar we in het verleden goed hebben gepresteerd, dus hopelijk kunnen we het een en ander in China recht zetten", aldus Toto Wolff.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.
In 2020 zal Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Dan kun je je registreren en inloggen.