VT125 sep - 10:00
VT225 sep - 14:00
VT326 sep - 11:00
QUALI26 sep - 14:00
RACE27 sep - 13:10

Toto Wolff: "Vettel heeft in Bahrein verdiend gewonnen"

Toto Wolff: "Vettel heeft in Bahrein verdiend gewonnen"
Foto: Sebastian Vettel #5 (Ferrari) - Bron: Scuderia Ferrari Media

De strijd tussen Ferrari en Mercedes in de woestijn van Bahrein bleek een tactisch steekspel te worden waarin Ferrari, min of meer noodgedwongen door het incident in de pitstraat met Kimi Räikkönen, op de eenstops-strategie reageerde van Mercedes. Hierdoor viel de overwinning op Sakhir International Circuit in handen van Sebastian Vettel.

Mercedes-teambaas Toto Wolff erkende dat de eenstopper geen vooropgezet plan was. Het Duitse team had eerst gekeken naar wat de andere coureurs deden op de verschillende compounds. Zo werd McLaren-coureur Fernando Alonso nauwlettend in de gaten gehouden, omdat hij bij zijn eerste pitstop over ging op de medium-banden. Hierop werd besloten om Valtteri Bottas na twintig ronden op de medium-banden verder te laten rijden.

Maar Ferrari paste zich aan aan de eenstopper van Mercedes, dit wel een beetje bepaald door het incident tijdens de pitstop van Kimi Räikkönen. De Fin werd tijdens de pitstop te snel weggestuurd en reed daarbij een monteur omver, die daarbij zijn linker kuit- en spaakbeen. Sebastian Vettel en Ferrari besloten kort daarna om de race verder uit te rijden op de soft-banden.

Vettel reed maar liefst 39 ronden op de soft-banden en finishte nipt voor Mercedes-coureur Valtteri Bottas.

"We kregen in de gaten de medium-band het hier heel goed deed, we zagen de rondetijden van Fernando Alonso", aldus Toto Wolff. "We besloten om de medium-banden ook bij onze auto's in te zetten, meer wel met de optie om tweemaal te stoppen."

"Valtteri bleek meteen een goed tempo te hebben [op de medium-banden], dus voor ons wat het duidelijk dat hij op die banden kon finishen. Ferrari nam een heel groot risico omdat Vettel [tijdens de laatste tien ronden] per ronde twee seconde moest inleveren op Valtteri. Had de race nog enkele ronden geduurd, dan had Vettel de race niet gewonnen", stelt Wolff.

Maar Toto Wolff realiseert zich ook dat 'als en wanneer' hier niet gelden. "'Stelt dat en als' tellen niet, het gaat om het eindresultaat en Sebastian [Vettel] en Ferrari hebben deze overwinning dubbel en dwars verdiend, ze hebben zich knap aangepast aan de situatie", aldus de Oostenrijkse teambaas.

Door: Redactie0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Gaat Max Verstappen in 2020 nog een Grand Prix winnen?
Volgende F1 Grand Prix
Rusland
vrijdag 25 september 2020
10:00 - 11:30Eerste vrije training
14:00 - 15:30Tweede vrije training
zaterdag 26 september 2020
11:00 - 12:00Derde vrije training
14:00 - 15:00Kwalificatie
zondag 27 september 2020
13:10 - 15:10Race
Meer GP Rusland
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.