VT1 4 dec - 14:30
VT2 4 dec - 18:30
VT3 5 dec - 15:00
QUALI 5 dec - 18:00
RACE 6 dec - 18:10

Toto Wolff verwacht weer een spannend raceweekend op Imola

Toto Wolff verwacht weer een spannend raceweekend op Imola
© Mercedes F1

Het Formule 1-team van Mercedes heeft dit jaar weer laten zien dat ze zo goed als onoverwinnelijk zijn. Het team van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas heeft niet veel meer nodig om hun zevende wereldtitel op rij binnen te slepen. Dat laatste staat vast, alleen is het nog de vraag wanneer de Duits Britse formatie daarin slaagt.

Mercedes kan in het GP-weekend op Imola hun zevende wereldtitel veiligstellen. En die zevende wereldtitel is er niet zomaar eentje. Het wordt de zevende wereldtitel op rij en dat is een absoluut unicum. Ook de 92e F1-zege van Lewis Hamilton spreekt tot de verbeelding. Toto Wolff is er nog steeds van onder de indruk.

"Het was opmerkelijk om Lewis zijn 92e F1-zege te zien veiligstellen", begint de Mercedes-teambaas. "Het is zo als Michael [Schumacher] vaak zei: 'Records zijn er om gebroken te worden' - We zijn getuigen van een gedenkwaardige reis van een van de grootste atleten uit onze tijd en ik ben opgetogen om te zien waar het Lewis brengt."

Vooruitblikkend op de Grand Prix van Emilia-Romagna zegt de Oostenrijker: "Zodra we de banden op de juiste temperatuur kregen waren we in Portimão weer op snelheid. We scoorden het maximaal aantal punten, waarmee we onze voorsprong in beide kampioenschappen verder hebben uitgebouwd, op weg naar ons ultieme doel de wereldtitels."

"Nu verleggen we onze focus op Imola", gaat Wolff verder. "Weer een plek waar de Formule 1 lang niet is geweest. Het circuit heeft een lange geschiedenis, maar het fabrieksteam van Mercedes AMG F1 heeft er nog nooit gereden. We gaan dus een weekend in met veel onbekende factoren. Het is geweldig om voor de derde keer [dit seizoen] terug te zijn in Italië."

Het afwijkende tijdschema voor het raceweekend in Imola zal alle teams en coureurs triggeren om tijdens de enige training - verreden op zaterdagochtend tussen 10:00 en 11:30 uur - zo snel en zoveel mogelijk data te verzamelen.

De onbekende factor speelt voor alle teams een grote rol en kan het weekend flink opleuken, weet Wolff. "We hebben spannende races gezien op nieuwe circuits en het kortere weekend zal de zaak behoorlijk opleuken, dus de fans kunnen uitkijken naar een interessant weekend", sluit de Oostenrijkse teambaas af.
0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Albon erin of eruit: Wie zit er in 2021 naast Verstappen in een RB16b of RB17?
Volgende F1 Grand Prix
Sakhir
vrijdag 04 december 2020
14:30 - 16:00Eerste vrije training
18:30 - 20:00Tweede vrije training
zaterdag 05 december 2020
15:00 - 16:00Derde vrije training
18:00 - 19:00Kwalificatie
zondag 06 december 2020
18:10 - 20:10Race
Meer GP Sakhir
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.