Toto Wolff verwacht dat Hamilton bij Mercedes blijft

Ondanks dat Toto Wolff er geen probleem mee zou hebben wanneer Lewis Hamilton ooit voor Ferrari zou kiezen, toch denkt hij dat de zesvoudig wereldkampioen trouw blijft aan de Duitse renstal.

Toto Wolff verwacht dat Hamilton bij Mercedes blijft
© Mercedes F1

De contractbesprekingen tussen Mercedes en Lewis Hamilton zullen na de laatste race, in Abu Dhabi, beginnen, zo liet Toto Wolff kortgeleden weten. Hamilton en Mercedes hebben min of meer al laten weten dat ze graag met elkaar verder willen gaan. Ook al is de verwachting dat de Brit bij Mercedes blijft, ook na zijn Formule 1-carrière, toch is het niet ondenkbaar dat de 34-jarige coureur bij een ander team een gooi doet naar de wereldtitel. Zo is hij meer dan eens in verband gebracht met het Formule 1-team van Ferrari.

"Het is normaal dat rijders altijd dromen van Ferrari, het belangrijkste merk in de Formule 1", aldus Wolff tegenover Sky Italia. "Rood is de kleur van de zon in de Formule 1." Op de vraag of Hamilton op zoek moet gaan naar die rode zon, antwoordt Wolff: "Dat moet hij niet, hij moet winnen. Hij moet bij een team en mensen zijn die graag werken. Zijn gevoel en hart liggen zeker bij Mercedes, op dit moment."

Toch houdt de Oostenrijkse teambaas er rekening mee dat zijn sterrijder ooit nog voor Ferrari wil uitkomen. En als dat moment daar is, zal Wolff hem geen strobreedte in de weg leggen.

"We hopen dat we de twee meest competitieve coureurs in de Formule 1 hebben. En hij is onze prioriteit vandaag. Maar als hij een kijkje op de markt wil nemen, moeten wij dat ook doen. En er zijn anderen die ik leuk vind", onthulde de teambaas van Mercedes. Een van die anderen is Max Verstappen, die zeker op het lijstje van Wolff staat.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
Uitslag VT1Eerste vrije training
Uitslag VT2Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.