Toto Wolff verwacht dat Hamilton bij Mercedes blijft

Toto Wolff verwacht dat Hamilton bij Mercedes blijft
© Mercedes F1

Ondanks dat Toto Wolff er geen probleem mee zou hebben wanneer Lewis Hamilton ooit voor Ferrari zou kiezen, toch denkt hij dat de zesvoudig wereldkampioen trouw blijft aan de Duitse renstal.

De contractbesprekingen tussen Mercedes en Lewis Hamilton zullen na de laatste race, in Abu Dhabi, beginnen, zo liet Toto Wolff kortgeleden weten. Hamilton en Mercedes hebben min of meer al laten weten dat ze graag met elkaar verder willen gaan. Ook al is de verwachting dat de Brit bij Mercedes blijft, ook na zijn Formule 1-carrière, toch is het niet ondenkbaar dat de 34-jarige coureur bij een ander team een gooi doet naar de wereldtitel. Zo is hij meer dan eens in verband gebracht met het Formule 1-team van Ferrari.

"Het is normaal dat rijders altijd dromen van Ferrari, het belangrijkste merk in de Formule 1", aldus Wolff tegenover Sky Italia. "Rood is de kleur van de zon in de Formule 1." Op de vraag of Hamilton op zoek moet gaan naar die rode zon, antwoordt Wolff: "Dat moet hij niet, hij moet winnen. Hij moet bij een team en mensen zijn die graag werken. Zijn gevoel en hart liggen zeker bij Mercedes, op dit moment."

Toch houdt de Oostenrijkse teambaas er rekening mee dat zijn sterrijder ooit nog voor Ferrari wil uitkomen. En als dat moment daar is, zal Wolff hem geen strobreedte in de weg leggen.

"We hopen dat we de twee meest competitieve coureurs in de Formule 1 hebben. En hij is onze prioriteit vandaag. Maar als hij een kijkje op de markt wil nemen, moeten wij dat ook doen. En er zijn anderen die ik leuk vind", onthulde de teambaas van Mercedes. Een van die anderen is Max Verstappen, die zeker op het lijstje van Wolff staat.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.