VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACEuitslag

Toto Wolff twijfelt niet: "Ferrari heeft de beste en sterkste motor"

Toto Wolff twijfelt niet: "Ferrari heeft de beste en sterkste motor"
© Barry Mikkers/MotorsportZ

Sinds het begin van het hybride-tijdperk vestigde Mercedes zich als de benchmark voor de andere motorfabrikanten. Mercedes was superieur op alle circuits, maar er lijken haarscheurtjes op te reden bij Mercedes. Zo bleek in Oostenrijk maar weer. Mercedes-teambaas Toto Wolff is van mening dat Ferrari dit seizoen de beste en sterkste motor heeft geproduceerd.

"De Ferrari-motor is overduidelijk de krachtigste in het veld, daarover bestaat geen twijfel", aldus Toto Wolff tegenover Motorsport Total. "Zij [Ferrari] hebben de motorprestaties in de eerste helft van het seizoen op indrukwekkende manier verbeterd."

Waar de Ferrari's voornamelijk op circuits met lange rechte stukken op hoog niveau presteerde hebben ze nu ook het gat met Mercedes verkleind in de sectoren met langzame bochten. Normaal kan Mercedes de tekortkomingen in de bochten compenseren, maar in Oostenrijk is dat niet gelukt. Dit kwam mede en vooral door de hoge temperaturen, waardoor Mercedes het motorvermogen tijdens de race moest terugschroeven.

Misschien is Mercedes iets te voorzichtig geweest in Oostenrijk, maar betrouwbaarheid staat voorop bij de Duitse renstal. "Dit soort beslissingen neem ieder team voor zich. Betrouwbaarheid is daarbij een bepalende factor", aldus Wolff. "Om als eerste te finishen, moet je eerst finishen", aldus het gedachtegoed van Wolff. "Ik denk niet dat we te conservatief waren. Ik denk dat we de juiste balans hebben gevonden. We moeten gewoon doorgaan en er nog meer uithalen wat er in zit."

De auto's van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton raakten tijdens de race op Red Bull Ring oververhit. Mercedes heeft zijn auto zodanig ontworpen dat je bij het afkoelen al op het uiterste moment bent om meer prestaties te krijgen, maar "wanneer de twee factoren hoogte en warmte samenkomen, moeten we meer vermogen opofferen dan we zouden willen," zegt Wolff.

Of Mercedes deze inhaalslag kan maken en of ze daarin slagen voordat bijvoorbeeld Singapore en Mexico zich op de F1-kalender aandienen is nog afwachten. Maar niemand zal kunnen ontkennen dat Mercedes tot nu toe altijd weer met een oplossing komt.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.