VT117 jul - 11:00
VT217 jul - 15:00
VT318 jul - 12:00
QUALI18 jul - 15:00
RACE19 jul - 15:10

Toto Wolff over Silverstone: "Op papier ziet het er best goed uit"

Toto Wolff over Silverstone: "Op papier ziet het er best goed uit"
© Mercedes F1

De Britse Grand Prix staat voor de deur en Mercedes staat dan wel op alle fronten ruimschoots bovenaan, toch wilde Duitse renstal waken voor een tweede tegenvaller, zoals dat in Oostenrijk het geval was. Teambaas Toto Wolff denkt dat het circuit in Silverstone in principe een baan is waar Mercedes goed uit te voeten moeten kunnen komen.

Mercedes wist in de ijle lucht van de Oostenrijkse Alpen geen zege te behalen en dat was voor de eerste keer in dit GP-seizoen. Formule 1 team van Mercedes moest hun meerdere erkennen in de hoge temperaturen en waren genoodzaakt om het motorvermogen terug te schroeven. Een derde plek voor Bottas en een vijfde plek voor Hamilton waren het gevolg. Nu staat het Britse Grand Prix op Silverstone voor de deur en teambaas Toto Wolff verwacht op Silverstone in principe geen problemen.

"Gelukkig staat de zomer in Engeland bekend om zijn gematigde temperaturen, dus met de koeling [van de motor] moeten wij geen problemen meer hebben," zegt Wolff. "We hebben echter in het verleden geleerd dat het weer onvoorspelbaar kan zijn tijdens de Britse Grand Prix."

Mercedes moet rekening houden met alle omstandigheden tijdens het GP-weekend op Silverstone. Niettemin verwacht het Duitse automerk met de ster een goed weekend voor hun coureur, Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

"Silverstone is een fantastisch circuit met vloeiende combinaties van bochten die veel vragen van coureurs en de auto's", legt Wolff uit. "Sommige van onze beste prestaties van dit seizoen waren op circuits met een groot aantal hogesnelheidsbochten, dus het ziet er op papier behoorlijk goed uit."

Maar Mercedes is altijd waakzaam en Toto Wolff realiseert zich dat, ondanks dat de voorsprong in de kampioenschappen comfortabel is, de concurrentie op de loer ligt. "Ze kunnen ons [weer] makkelijk van een groot aantal punten kunnen beroven."

"We zijn ons er daarom van bewust dat we waakzaam moeten blijven en onze beste prestaties moeten leveren als we dit weekend ook aan de top willen blijven vechten," zei Wolff's vooruitblikkend op het Britse GP-weekend. Bovendien wil de fabrikant in Silverstone, de "eerste van twee thuiswedstrijden", voor het thuispubliek geen flater slaan.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Hongarije
vrijdag 17 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 18 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 19 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Hongarije
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.