Toto Wolff over Silverstone: "Op papier ziet het er best goed uit"

De Britse Grand Prix staat voor de deur en Mercedes staat dan wel op alle fronten ruimschoots bovenaan, toch wilde Duitse renstal waken voor een tweede tegenvaller, zoals dat in Oostenrijk het geval was. Teambaas Toto Wolff denkt dat het circuit in Silverstone in principe een baan is waar Mercedes goed uit te voeten moeten kunnen komen.

Toto Wolff over Silverstone: "Op papier ziet het er best goed uit"
© Mercedes F1

Mercedes wist in de ijle lucht van de Oostenrijkse Alpen geen zege te behalen en dat was voor de eerste keer in dit GP-seizoen. Formule 1 team van Mercedes moest hun meerdere erkennen in de hoge temperaturen en waren genoodzaakt om het motorvermogen terug te schroeven. Een derde plek voor Bottas en een vijfde plek voor Hamilton waren het gevolg. Nu staat het Britse Grand Prix op Silverstone voor de deur en teambaas Toto Wolff verwacht op Silverstone in principe geen problemen.

"Gelukkig staat de zomer in Engeland bekend om zijn gematigde temperaturen, dus met de koeling [van de motor] moeten wij geen problemen meer hebben," zegt Wolff. "We hebben echter in het verleden geleerd dat het weer onvoorspelbaar kan zijn tijdens de Britse Grand Prix."

Mercedes moet rekening houden met alle omstandigheden tijdens het GP-weekend op Silverstone. Niettemin verwacht het Duitse automerk met de ster een goed weekend voor hun coureur, Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

"Silverstone is een fantastisch circuit met vloeiende combinaties van bochten die veel vragen van coureurs en de auto's", legt Wolff uit. "Sommige van onze beste prestaties van dit seizoen waren op circuits met een groot aantal hogesnelheidsbochten, dus het ziet er op papier behoorlijk goed uit."

Maar Mercedes is altijd waakzaam en Toto Wolff realiseert zich dat, ondanks dat de voorsprong in de kampioenschappen comfortabel is, de concurrentie op de loer ligt. "Ze kunnen ons [weer] makkelijk van een groot aantal punten kunnen beroven."

"We zijn ons er daarom van bewust dat we waakzaam moeten blijven en onze beste prestaties moeten leveren als we dit weekend ook aan de top willen blijven vechten," zei Wolff's vooruitblikkend op het Britse GP-weekend. Bovendien wil de fabrikant in Silverstone, de "eerste van twee thuiswedstrijden", voor het thuispubliek geen flater slaan.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET