Toto Wolff opgelucht dat het er op zit, "de batterijen zijn leeg"

Het was een lang seizoen, niet alleen voor de Formule 1-coureur, maar ook voor de teams. Ook Toto Wolff is min of meer blij dat het seizoen is afgesloten. "De batterijen zijn leeg", onthult de Oostenrijkse teambaas.

Toto Wolff opgelucht dat het er op zit, "de batterijen zijn leeg"
© Mercedes F1

"De batterijen zijn leeg", onthult Mercedes-teambaas Toto Wolff voor de camera van RTL-television. Wolff, die er in tijdens het voorlaatste GP-weekend in Brazilië zelf niet bij was, geeft toe dat hij blij is dat het seizoen achter de rug is. "Het is mooi dat het nu klaar is."

Op de vraag of hij al voor de Grand Prix van Brazilië klaar was met het seizoen, antwoordt Toto Wolff met een glimlach: "Ik wilde het eens uitproberen en zien wat er gebeurt als ik er zelf niet bij ben", aldus de Oostenrijker, die nog geen GP-weekend miste sinds de invoering van de hybride V6-turbo's. "Ik denk dat het experiment mislukt is. De engineers hoopte dat het een goed weekend ging worden [in Brazilië], zodat ze aan konden tonen dat ze mij niet nodig hadden. Ik moest me tot het eind van de race beheersen, ik kon niets anders doen."

Toto Wolff weet hoe hij het team 'bij elkaar' houdt en hoe hij ze moet motiveren. "We hebben binnen het team echt een geweldige sfeer. Ik denk ook dat je een bepaalde mate van losheid moet hebben, om het aantrekkelijk te houden voor de teamleden. Je kan er namelijk niet vanuit gaan dat je altijd maar wint", aldus Wolff.

"Ieder seizoen beginnen we vanaf nul en dat beweegt ons ieder jaar weer. Ik denk dat dat een belangrijke factor is, om het team elk jaar weer te motiveren."

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.