VT1uitslag
VT2uitslag
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

Toto Wolff opgelucht dat het er op zit, "de batterijen zijn leeg"

Toto Wolff opgelucht dat het er op zit, "de batterijen zijn leeg"
© Mercedes F1

Het was een lang seizoen, niet alleen voor de Formule 1-coureur, maar ook voor de teams. Ook Toto Wolff is min of meer blij dat het seizoen is afgesloten. "De batterijen zijn leeg", onthult de Oostenrijkse teambaas.

"De batterijen zijn leeg", onthult Mercedes-teambaas Toto Wolff voor de camera van RTL-television. Wolff, die er in tijdens het voorlaatste GP-weekend in Brazilië zelf niet bij was, geeft toe dat hij blij is dat het seizoen achter de rug is. "Het is mooi dat het nu klaar is."

Op de vraag of hij al voor de Grand Prix van Brazilië klaar was met het seizoen, antwoordt Toto Wolff met een glimlach: "Ik wilde het eens uitproberen en zien wat er gebeurt als ik er zelf niet bij ben", aldus de Oostenrijker, die nog geen GP-weekend miste sinds de invoering van de hybride V6-turbo's. "Ik denk dat het experiment mislukt is. De engineers hoopte dat het een goed weekend ging worden [in Brazilië], zodat ze aan konden tonen dat ze mij niet nodig hadden. Ik moest me tot het eind van de race beheersen, ik kon niets anders doen."

Toto Wolff weet hoe hij het team 'bij elkaar' houdt en hoe hij ze moet motiveren. "We hebben binnen het team echt een geweldige sfeer. Ik denk ook dat je een bepaalde mate van losheid moet hebben, om het aantrekkelijk te houden voor de teamleden. Je kan er namelijk niet vanuit gaan dat je altijd maar wint", aldus Wolff.

"Ieder seizoen beginnen we vanaf nul en dat beweegt ons ieder jaar weer. Ik denk dat dat een belangrijke factor is, om het team elk jaar weer te motiveren."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.