Toto Wolff onthult: "Ik zat in quarantaine na COVID19 besmetting"

Toto Wolff heeft onthuld dat hij in januari besmet is geraakt met COVID19. Nadat hij 'uit het niets' positief testte op het ziekmakende virus ging hij in een tiendaagse quarantaine. Inmiddels is de Mercedes-teambaas weer uit quarantaine, nadat hij negatief testte op het coronavirus.

Toto Wolff onthult: "Ik zat in quarantaine na COVID19 besmetting"
© Barry Mikkers/MotorsportZ

"We hadden een paar dagen in Kitzbühel gepland", begint Toto Wolff bij de Oostenrijkse televisiezender ORF. "Uit het niets werd ik positief getest op COVID19. Daardoor hebben we tien dagen in quarantaine gezeten. Daar zijn we nu weer uit en ik voel me verder uitstekend", aldus de Oostenrijker. "We kunnen ons nu weer focussen op Formule 1."

Toto Wolff is, na Williams-teambaas Simon Roberts, de tweede teambaas in de Formule 1 die besmet is geraakt met het coronavirus. Daarnaast moesten ook Mario Isola (Pirelli-baas), Sergio Pérez, Lance Stroll, Lewis Hamilton, Charles Leclerc en Lando Norris in quarantaine nadat zij positief testte op COVID19.

Nu is het belangrijk dat Wolff zich weer gaat richten op onderwerpen die aan de orde van de dag zijn. Een van de belangrijke zaken die voor de Oostenrijker spelen is het compleet maken van de rijders line-up van Mercedes AMG F1. Lewis Hamilton en de Duitse autofabrikant zijn nog altijd in onderhandeling over een contractverlening. Valtteri Bottas is al een zekerheid, nadat hij in 2020 al bijtekende voor een vijfde seizoen bij de wereldkampioenen.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1CoronavirusCOVID19F1 nieuws 2021Formule 1 2021Mercedes F1Toto Wolff
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.