Toto Wolff: "Niet opgewassen tegen Red Bull en Max Verstappen"

Max Verstappen heeft roet in het eten gegooid van de het Formule 1-team van Mercedes. Geen van beide coureurs kon zich meten aan Red Bull-coureur Max Verstappen. Ook al ging het in het geval van Valtteri Bottas, die zondagmiddag vanaf de tweede plek start, om milliseconden.

Toto Wolff: "Niet opgewassen tegen Red Bull en Max Verstappen"
© Mercedes F1

Mercedes-teambaas liet eerder deze week weten dat zijn volprezen team altijd sterker terug komt na een tegenslag. Maar daarvan was vandaag nog niet veel te merken. Wolff was daar niet echt blij mee, zo valt te lezen op de website van Motorsport-Total.

"Ik baal er enorm van dat we vandaag niet de poleposition hebben kunnen vastleggen. Het zat er wel in, maar we hebben vandaag gewoon niet genoeg gedaan", aldus de Oostenrijker. "Ik was echt in de veronderstelling dat we vandaag de pole konden pakken, maar blijkbaar hebben we van niet de beschikking over de snelste auto."

En Toto Wolff sluit af met: "Tegen de Red Bull met Max Verstappen achter het stuur waren we vandaag simpelweg niet opgewassen."

Lewis Hamilton liet achteraf weten dat de kwalificatie hem "een beetje ontglipt is", wat de Brit daarmee exact bedoelt is niet geheel duidelijk, maar hij weet dat hij verslagen is.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race