Toto Wolff na thuisrace: "Valtteri had 18 punten moeten pakken"

Volgens Toto Wolff heeft Valtteri Bottas op Hockenheimring een goede kans laten liggen om het wereldkampioenschap spannender te maken. Bottas viel uit nadat hij zich vergaloppeerde op het natte Duitse asfalt.

Toto Wolff na thuisrace: "Valtteri had 18 punten moeten pakken"
© LAT Images/Mercedes F1

Met zicht op de finishvlag ging Mercedes-coureur Valtteri Bottas de fout in. Hij spinde en zag de kans op de tweede plaats en achttien WK-punten in het doucheputje verdwijnen. Met een dergelijk resultaat had de Fin zijn achterstand op Lewis Hamilton flink kunnen goedmaken.

"Valtteri [Bottas] had 18 punten moeten pakken. Het had een flinke sprong voor hem kunnen zijn, maar dat gebeurde niet. We zijn nu halverwege het seizoen en er zijn nog genoeg punten te halen, maar dat hij een goede kans heeft laten liggen, is duidelijk", laat Toto Wolff door Racefans.net optekenen.

Voor Valtteri Bottas, die nog geen zicht heeft op contractverlening bij de Duitse renstal, is het enorm belangrijk om zich zo snel mogelijk te herpakken en klaar voor de strijd in Hongarije te zijn. Dat is de mening van de Oostenrijkse teambaas in dienst van Mercedes AMG F1.

"Je moet van zulke fouten snel herstellen. Als je races en kampioenschappen wil winnen dan moet je hier sterker uit komen. Valtteri heeft in het verleden laten zien dat hij dit kan", aldus Wolff.

De eerste vrije training voor de Grand Prix van Hongarije begint vrijdag om 11:00 uur.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister