Toto Wolff na Rusland: "Verkeerde bandenkeuze gemaakt"

Mercedes teambaas Toto Wolff staat er van te kijken hoe groot het verschil afgelopen weekend was tussen Bottas en Hamilton. De Fin was de drievoudig wereldkampioen te snel af tijdens de trainingen, kwalificatie en race. Valtteri Bottas won gisteren zijn allereerste Grand Prix. De 27 jarige coureur maakte afgelopen winter na vier jaar de overstap van Williams naar Mercedes.

Toto Wolff na Rusland: "Verkeerde bandenkeuze gemaakt"
Foto: Toto Wolff (Mercedes-teambaas) - Bron: Mercedes AMG F1

Na een spannende strijd tussen Bottas en Vettel wist de nieuwgebakken Mercedes-coureur de viervoudig wereldkampioen te verslaan. Sebastian Vettel die aan de leiding gaat in het klassement vocht tot het laatste moment voor de zege, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Lewis Hamilton die tweede staat in het kampioenschap werd kleurloos vierde en kwam pas na een halve minuut over de streep nadat zijn teamgenoot was gefinisht. De Brit klaagde al snel over te hoge temperaturen met diens bolide.

"We moeten ergens de mist zijn ingegaan en ik denk dat het lag aan de bandenkeuze. We konden allemaal de verschillende prestaties zien van de teams met deze banden. Ze waren of erg goed of erg slecht", legt de Oostenrijker uit. "Red Bull is een goed voorbeeld want in Bahrein waren zij erg snel op de supersoft, maar met de hardere banden zijn ze nergens". Wolff wil daarom ook graag weten wat nou het probleem was met Hamilton. "We waren erg snel in het begin met de ultrasoft en dan voornamelijk Valtteri, maar met de supersoft waren we tegen het einde aan helemaal niet meer zo snel. We moeten gaan onderzoeken wat er bij Lewis gebeurde, maar ik ga er niet over speculeren".

"Lewis weet echt wel hoe hij moet rijden in Rusland want hij heeft hier al twee keer gewonnen en dat is het huidige record. Er moet in ieder geval een probleem zijn geweest met de banden, de auto en de coureur", daarmee sluit de teambaas het af.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race