VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Toto Wolff na Rusland: "Verkeerde bandenkeuze gemaakt"

Toto Wolff na Rusland: "Verkeerde bandenkeuze gemaakt"
Foto: Toto Wolff (Mercedes-teambaas) - Bron: Mercedes AMG F1

Mercedes teambaas Toto Wolff staat er van te kijken hoe groot het verschil afgelopen weekend was tussen Bottas en Hamilton. De Fin was de drievoudig wereldkampioen te snel af tijdens de trainingen, kwalificatie en race. Valtteri Bottas won gisteren zijn allereerste Grand Prix. De 27 jarige coureur maakte afgelopen winter na vier jaar de overstap van Williams naar Mercedes.

Na een spannende strijd tussen Bottas en Vettel wist de nieuwgebakken Mercedes-coureur de viervoudig wereldkampioen te verslaan. Sebastian Vettel die aan de leiding gaat in het klassement vocht tot het laatste moment voor de zege, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Lewis Hamilton die tweede staat in het kampioenschap werd kleurloos vierde en kwam pas na een halve minuut over de streep nadat zijn teamgenoot was gefinisht. De Brit klaagde al snel over te hoge temperaturen met diens bolide.

"We moeten ergens de mist zijn ingegaan en ik denk dat het lag aan de bandenkeuze. We konden allemaal de verschillende prestaties zien van de teams met deze banden. Ze waren of erg goed of erg slecht", legt de Oostenrijker uit. "Red Bull is een goed voorbeeld want in Bahrein waren zij erg snel op de supersoft, maar met de hardere banden zijn ze nergens". Wolff wil daarom ook graag weten wat nou het probleem was met Hamilton. "We waren erg snel in het begin met de ultrasoft en dan voornamelijk Valtteri, maar met de supersoft waren we tegen het einde aan helemaal niet meer zo snel. We moeten gaan onderzoeken wat er bij Lewis gebeurde, maar ik ga er niet over speculeren".

"Lewis weet echt wel hoe hij moet rijden in Rusland want hij heeft hier al twee keer gewonnen en dat is het huidige record. Er moet in ieder geval een probleem zijn geweest met de banden, de auto en de coureur", daarmee sluit de teambaas het af.

Door: Julian Verheul0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.