VT114 aug - 11:00
VT214 aug - 15:00
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Toto Wolff: "McLaren komt in 2020 heel dicht bij de topteams"

Toto Wolff: "McLaren komt in 2020 heel dicht bij de topteams"
© McLaren F1

Als in 2019 er een team is geweest wat verraste dan is het McLaren F1. De Britse formatie lijkt - na moeizame seizoenen - weer uit het dal te klimmen, om de top te bereiken. Volgens Toto Wolff is de kans groot dat McLaren in 2020 heel dicht bij de topteams komt.

In het tweede jaar dat McLaren met de Renault-motoren rijdt, stijgt de formatie uit Woking weer boven zichzelf uit. Met de twee jonge coureurs, Carlos Sainz en Lando Norris, heeft McLaren het fabrieksteam van Renault terugverwezen naar de vijfde plek in het kampioenschap, een prestatie van formaat.

"We willen het gat met de topteams overbruggen", verklaart teammanager Zak Brown tegenover SpeedWeek. "We hoopten dit jaar Renault te verslaan, maar hiervan hadden we vooraf niet durven dromen", waarmee de Amerikaan doelt op het puntenverschil - van 54 punten - tussen McLaren en Renault. "Het gat met de topteams is nog erg groot, maar ons doel is en blijft om dit te verkleinen. Maar we kunnen natuurlijk geen wonderen verwachten. Mercedes en Red Bull hebben er ook jaren over gedaan om dit te bereiken."

Mercedes-teambaas Toto Wolff ziet een positievere toekomst voor het Formule 1-team van McLaren. "Ik denk dat McLaren het kan klaarspelen, of op zijn minst heel dichtbij kan komen", aldus de Oostenrijker. "Natuurlijk zijn er nu drie teams die om het eremetaal strijden, maar ik denk echt dat ze [McLaren F1] in 2020 heel dichtbij zullen komen."

McLaren heeft sinds 2018 grote stappen gezet. Zo werd in 2018 de structuur van het complete McLaren bedrijf onderhanden genomen en werd vanaf 2019 Andreas Seidl teambaas van de Britse formatie. Sinds 2019 is McLaren weer een team waarmee me rekening moet houden. Laten we voor de sport hopen dat de rest van de teams het voorbeeld van McLaren volgt, zodat de spanning in het kampioenschap zal stijgen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.