VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Toto Wolff: "Max Verstappen moet als favoriet worden beschouwd"

Toto Wolff: "Max Verstappen moet als favoriet worden beschouwd"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Mercedes heeft de oude trukendoos maar weer eens opengetrokken. Zaterdag verklaarde teambaas Toto Wolff dat Mercedes de Nederlander als favoriet voor de race beschouwd. En dat doet het Duitse Formule 1-team maar wat graag, om zo zelf als de zogenaamde 'underdog' de race in te gaan.

Max Verstappen zal zich er niets van aantrekken, maar het zegt wel iets over hoe Mercedes in het Spaanse raceweekend staat. "Ik hoop dat we opgewassen zijn tegen de snelheid van Max Verstappen", zo liet Wolff weten. Ondanks dat het er in Barcelona een compleet ander circuit ligt als in Silverstone en dat de Mercedes-teambaas niet verwacht dat Mercedes met ernstige bandenproblemen te maken krijgen, schat hij toch in dat Verstappen een gevaar vormt. "Max Verstappen moet als favoriet worden beschouwd", voegt hij toe.

"De baan is hier [Spanje] compleet anders. We verwachten niet met ernstige problemen als gevolg van blaren, die op Silverstone waren, te maken te krijgen. Maar tegelijkertijd is het niveau van bandenslijtage hier hoger en raakt het rubber sneller oververhit. En voor zover ik weet, is Red Bull Racing uitstekend in het omgaan met dergelijke omstandigheden", aldus Wolff.

Mercedes heeft nog altijd een fors voordeel op het gebied van motorvermogen, iets wat op de rechte stukken natuurlijk bijdraagt aan supersnelle ronden. Maar in de race is alles weer helemaal anders, want dan moeten de banden het zo lang mogelijk volhouden. "We weten nog altijd niet wat de oorzaak [lekke banden] was van wat er op Silverstone gebeurde. Het gaat om de juiste balans vinden tussen snelheid op de rechte stukken en downforce in de bochten, maar dat is met deze hoge temperaturen een stuk moeilijker", erkent de Oostenrijker.

Toto Wolff denkt dat de mediums als banden om op te starten niet veel meer voordeel hadden geboden. De hele top tien staat bij de start op de soft banden. "Volgens mij koos iedereen voor de softs, omdat dat gewoon de beste band is om op te starten. De medium bieden alleen een klein voordeel als je buiten de top tien start."

De race voor de Grand Prix van Spanje 2020 begint zondagmiddag om 15:10 uur. De temperatuur ligt op dat moment rond de 28 graden Celsius, dus niet zo heet als eerder werd voorspeld. | Check hier het laatste weerbericht.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.