Kennis over Mercedes F1-motor

Toto Wolff maakt zich zorgen over ‘de kennis van Perez’

De teambaas van Mercedes Toto Wolff zit in over de kennis van Perez. De Oostenrijker gaf hiervoor twee redenen in een interview met Duitse media.

Toto Wolff maakt zich zorgen over ‘de kennis van Perez’
© Racing Point | Sergio Pérez wint zijn eerste Formule 1-race op het verkorte circuit van Bahrein. | GP van Sakhir 2020

De eerste reden is Perez zelf. De ervaring van de Mexicaan kan een gevaar zijn volgens Wolff. Omdat er nu twee coureurs zijn met ervaring zou Red Bull meer punten kunnen gaan behalen dan dat ze eerder deden met Gasly en Albon.

"Qua budget en middelen komt Red Bull echt in de buurt bij ons. De Oostenrijkse renstal heeft hoge ambities en willen dit jaar eindelijk weer mee gaan doen om de prijzen", zegt Wolff een het interview met Sky Deutschland.

"Max [Verstappen, red.] is een talentvolle coureur die kan uitgroeien tot het niveau van Hamilton en samen met Perez die ook goede punten kan behalen voor het kampioenschap voor constructeurs kan Red Bull echt een dreiging worden."

Het tweede punt waar Wolff over in zit is de kennis die die heeft van de Mercedes motor. "Sergio heeft jarenlang met een Mercedes krachtbron gereden en weet dus hoe die in elkaar zit en hoe die werkt en wat die kan. Deze data kan die zeker doorgeven aan Honda en hier zullen de Japanners echt baat bij hebben."

"Nu zal het niet meteen zo zijn dat de Honda opeens een stuk sneller gaat, maar Honda kan wel dingen aanpakken voor op de lange termijn", voegt hij toe.

Ook was Wolff erg enthousiast over het feit dat binnenkort een aankondiging komt met het feit dat Nico Hülkenberg zich bij het team zal voegen. Hij zal reservecoureur worden en kan zodoende instappen als dat nodig is. "Het is nu nog de vraag wanneer hij zal worden aangekondigd", aldus Wolff.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Red Bull F1Sergio PerezToto Wolff
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.