VT114 aug - 11:00
VT214 aug - 15:00
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Toto Wolff maakt een diepe buiging voor Red Bull-monteurs

Toto Wolff maakt een diepe buiging voor Red Bull-monteurs
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Niet alleen Red Bull-teambaas Christian Horner was onder de indruk van zijn monteurs. Ook Toto Wolff was meer dan geïmponeerd door wat de Red Bull-monteurs voor werk afleverde op de grid, nadat Max Verstappen zijn RB16 in de opwarmronde in de safetybarriers had geparkeerd. Volgens de Oostenrijkse teambaas van Mercedes AMG F1 had Niki Lauda zijn pet afgenomen voor de monteurs van Red Bull Racing.

Max Verstappen maakte enkele spannende minuten mee en toen moest de race nog beginnen. Op een gegeven moment is de Nederlander bezig zijn grens te ontdekken op het halve natte en spekgladde asfalt van de Hungaroring. In bocht 12 gaat het tijdens de opwarmronde mis. Hij verliest de controle over zijn auto en glijd tegen de safetybarriers. De linker voortrein lijkt onherstelbaar vernield te zijn, maar dat bleek wel mee te vallen.

Verstappen kreeg het voor elkaar om de Red Bull-bolide naar de startgrid te rijden. Hij stapte uit zijn auto met de gedachten 'dit is einde verhaal', maar de monteurs - die twee nachten ervoor 's nachts buiten de avondklok om hadden overgewerkt om de auto's aan te passen - begonnen in hoog tempo, maar als een Zwitsers uurwerk aan de slag. Ze kregen het voor elkaar om de Formule 1-auto van Verstappen in minder dan twintig minuten op te kalefateren. Verstappen kon aan de race beginnen en eindigde vanaf P7 als tweede in de race.

Toto Wolff was erg onder de indruk van het werk dat de Red Bull-coureurs hadden geleverd. Tegenover Sky Sports F1 vertelde de Oosterijker: "We moeten ten eerste benadrukken dat de mannen van Red Bull ongekend werk hebben geleverd door de auto op tijd gereed te krijgen. Niki [Lauda] had daar zeker zijn pet voor afgenomen", zei Wolff. "Het leek er in eerste instantie namelijk niet op dat de schade snel was te herstellen."

Niki Lauda was jarenlang de steun en toeverlaat van Mercedes AMG F1 en een goede vriend van Toto Wolff. De voormalig wereldkampioen zette bijna voor niets en niemand zijn pet af. Behalve toen Max Verstappen op 15 mei 2016 zijn eerste Formule 1-race voor Red Bull Racing won. En volgens Toto Wolff had hij dat zondag weer gedaan. Niki Lauda overleed op 20 mei 2019 aan de gevolgen van een longziekte. Niki Lauda werd 70 jaar.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.