Verstappen heeft z'n bedenkingen

Toto Wolff: "Hopen dat we op één lijn met Red Bull komen"

Tijdens de wintertest kwam Mercedes voor hun doen slecht uit de verf. De balans was compleet zoek, maar tussen de wintertest en de eerste vrije training heeft Mercedes wat balans teruggevonden. Maar nog altijd komen ze tekort op de Red Bulls.

Toto Wolff: "Hopen dat we op één lijn met Red Bull komen"
© Mercedes F1 | Toto Wolff Bahrein 2021

Ondank dat Valtteri Bottas steen en been klaagde over de boardradio - de auto was "onmogelijk om mee te rijden", zo riep De Fin - laat Mercedes-teambaas Toto Wolff weten dat er wel degelijk vooruitgang is geboekt na de driedaagse wintertest in Bahrein. "De achterkant is nu meer onder controle", zei Wolff tegen Kronen Zeitung. "We moesten de aero-balans helemaal opnieuw opbouwen om hem aan te passen aan de nieuwe banden.

"We zullen de volledige uitkomst pas zondag weten, maar het beste scenario waarop we op dit moment kunnen hopen, is om op één lijn te komen met Red Bull", zei de Mercedes-chef.

De Oostenrijkse teambaas wordt tegengesproken door de sterrijder van Red Bull, Max Verstappen. Hij ontkende de suggesties dat de grootste uitdager van Red Bull dit weekend in feite McLaren zou kunnen zijn. "Dat denk ik niet", zei hij tegen Ziggo Sport. "De sterkste Mercedes-auto zal nog steeds de Mercedes zijn."

Hoe de uitslagen van de eerste vrije trainingen ook uitpakten, vandaag is het Quali-Day, maar eerst wordt de derde en laatste vrije training gehouden. Die begint om 13:00 uur, en de kwalificatie volgt later vandaag om 16:00 uur. Pas dan weten we hoe de zaken er in Bahrein voor staan.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP Bahrein 2021F1 nieuws 2021Formule 1 2021Max VerstappenMercedes F1Red Bull F1Toto Wolff
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.