VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Toto Wolff geeft toe: "Verstappen was gewoon te snel voor ons"

Toto Wolff geeft toe: "Verstappen was gewoon te snel voor ons"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Mercedes werd zondag door Max Verstappen en Red Bull-Honda verslagen. Tijdens de Formule 1-race voor de 70th Anniversay Grand Prix wist het team uit Milton Keynes de regerende kampioenen de baas te blijven en overtuigend te winnen. Toto Wolff zegt dat Mercedes verrast werd door de ernstige blaarvorming van de banden.

In de eerste vier Formule 1-races werden de zeges opgestreken door Mercedes-coureurs Valteri Bottas en Lewis Hamilton. Maar in de vijfde ronde voor het wereldkampioenschap 2020 was het Max Verstappen die in zijn Red Bull-Honda RB16 die de kampioenen onder controle had. De Nederlander won op overtuigende manier de race op Silverstone en pakte zijn eerste zege in 2020.

Mercedes-teambaas Toto Wolff geeft toe dat Max Verstappen en Red Bull-Honda zondag gewoon te snel waren. "Ze waren gewoon te snel. We hebben nog geprobeerd de strategie aan te passen - we weten nog niet wat nou het beste had gewerkt en of er meer in had gezeten, maar gezien het snelheidsvoordeel van Max Verstappen, moesten we genoegen nemen met de tweede en derde plaats", aldus Toto Wolff tegenover Sky Sports.

Het werd zondagmiddag 26 graden en de temperatuur van het asfalt liep op tot 43 graden Celsius. En die hogere temperaturen speelden Red Bull-Honda en Max Verstappen in de kaart. Dat weet Wolff, en hij onderschrijft dat ook. "We wisten dat we minder overtuigend konden zijn bij warm weer, en vandaag [zondag] kregen we de overtuigende bevestiging. We moeten dit probleem aanpakken", gaat Wolff verder.

Mercedes heeft nooit overwogen om, net als Max Verstappen, zaterdag op de harde banden in Q2 de snelste ronde te rijden. "We hadden niet verwacht dat de medium banden voor zoveel problemen zouden zorgen in de race", voegt Wolff toe. Maar ook de harde banden boden geen soelaas voor Mercedes. "Terwijl Max [Verstappen] op de harde banden 25-28 ronden kon doorrijden, kregen wij al na tien ronden problemen met de harde banden. We kwamen vandaag gewoon snelheid te kort."

"We feliciteren Max en Red Bull Racing, ze hebben het beter gedaan dan wij", besluit de Oostenrijker, die in zijn achterhoofd weet dat aankomend weekend Spanje op de agenda staat. En ook in Spanje kan de temperatuur flink oplopen. "We hebben altijd gezegd dat we sterker worden van nederlagen, dus we gaan er twee keer zo hard tegenaan. Vandaag zijn we op nieuw geconfronteerd met het feit dat succes nooit een garantie is."

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Vind jij dat F2-coureur Mick Schumacher klaar is voor de Formule 1?
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.