Toto Wolff: "Ferrari maakte gebruik van high power-modus"

De beide Ferrari's waren vrijdag meer dan een halve seconde los van de rest van het Formule 1-veld. Maar Mercedes-teambaas Toto Wolff denkt dat het komt doordat Ferrari met een krachtigere motor-modus heeft gereden, dat zou de verklaring zijn voor het relatief groter verschil in rondetijden tussen Ferrari en Mercedes, aldus Toto Wolff.

Toto Wolff: "Ferrari maakte gebruik van high power-modus"
Foto: Kimi Räikkönen #7 (Ferrari) - Bron: Scuderia Ferrari Media

Volgens de Oostenrijker heeft Ferrari vrijdag een motor-modus gebruikt waardoor Vettel en Räikkönen op het rechte stuk van het circuit in Sakhir een hogere topsnelheid konden behalen. En alleen dat zou volgens Wolff de reden zijn dat de Ferrari's zo snel waren.

"Ferrari heeft de tweede vrije training een high power-modus gebruikt", aldus Toto Wolff. "Wat we ook in Melbourne zagen, zien we hier opnieuw. De teams zullen bij tijd en wijlen heel dicht bij elkaar, dus we kunnen het niet echt goed beoordelen."

"We hebben de GPS-gegevens, zodat we alle auto's kunnen volgen, en we kunnen zien als we de gegevens vergelijken op het rechte stuk plotseling veel tijdwinst boekte. Onze ingenieurs kunnen op ieder moment zien welke auto's meer vermogen gebruiken en welke auto's met meer ondersteuning rond rijdt", aldus Wolff.

De pot verwijt de ketel dat die zwart ziet

Toto Wolff lijkt niet echt verrast door de snelheid van de Ferrari's op vrijdag. Het is publiek geheim dat Mercedes ook met een soort gelijke high power-modus de laatste kwalificatie afsluit, zodat Lewis Hamilton en Valtteri Bottas net iets meer vermogen hebben dan de concurrentie.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.
In 2020 zal Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Dan kun je je registreren en inloggen.