VT1uitslag
VT2uitslag
VT326 sep - 11:00
QUALI26 sep - 14:00
RACE27 sep - 13:10

Toto Wolff: "Ferrari maakte gebruik van high power-modus"

Toto Wolff: "Ferrari maakte gebruik van high power-modus"
Foto: Kimi Räikkönen #7 (Ferrari) - Bron: Scuderia Ferrari Media

De beide Ferrari's waren vrijdag meer dan een halve seconde los van de rest van het Formule 1-veld. Maar Mercedes-teambaas Toto Wolff denkt dat het komt doordat Ferrari met een krachtigere motor-modus heeft gereden, dat zou de verklaring zijn voor het relatief groter verschil in rondetijden tussen Ferrari en Mercedes, aldus Toto Wolff.

Volgens de Oostenrijker heeft Ferrari vrijdag een motor-modus gebruikt waardoor Vettel en Räikkönen op het rechte stuk van het circuit in Sakhir een hogere topsnelheid konden behalen. En alleen dat zou volgens Wolff de reden zijn dat de Ferrari's zo snel waren.

"Ferrari heeft de tweede vrije training een high power-modus gebruikt", aldus Toto Wolff. "Wat we ook in Melbourne zagen, zien we hier opnieuw. De teams zullen bij tijd en wijlen heel dicht bij elkaar, dus we kunnen het niet echt goed beoordelen."

"We hebben de GPS-gegevens, zodat we alle auto's kunnen volgen, en we kunnen zien als we de gegevens vergelijken op het rechte stuk plotseling veel tijdwinst boekte. Onze ingenieurs kunnen op ieder moment zien welke auto's meer vermogen gebruiken en welke auto's met meer ondersteuning rond rijdt", aldus Wolff.

De pot verwijt de ketel dat die zwart ziet

Toto Wolff lijkt niet echt verrast door de snelheid van de Ferrari's op vrijdag. Het is publiek geheim dat Mercedes ook met een soort gelijke high power-modus de laatste kwalificatie afsluit, zodat Lewis Hamilton en Valtteri Bottas net iets meer vermogen hebben dan de concurrentie.

Door: Redactie



0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Denk jij dat Honda nu, na de motorproblemen van Max Verstappen, het lek boven heeft?
Volgende F1 Grand Prix
Rusland
vrijdag 25 september 2020
10:00 - 11:30Eerste vrije training
14:00 - 15:30Tweede vrije training
zaterdag 26 september 2020
11:00 - 12:00Derde vrije training
14:00 - 15:00Kwalificatie
zondag 27 september 2020
13:10 - 15:10Race
Meer GP Rusland
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.