Toto Wolff en Cyril Abiteboul begraven strijdbijl

Toto Wolff en Cyril Abiteboul hebben de strijdbijl begraven. De twee teambazen kregen het vorig jaar verbaal met elkaar aan de stok nadat een mondelinge overeenkomst dat Ocon in 2019 bij Renault zou gaan rijden, in de soep liep.

Toto Wolff en Cyril Abiteboul begraven strijdbijl
© Barry Mikkers/MotorsportZ

Halverwege 2018 sloten Toto Wolff en Cyril Abiteboul een mondelinge overeenkomst. Esteban Ocon zou vanaf 2019 Carlos Sainz jr vervangen bij de Franse renstal. Maar na de zomerstop liep de deal compleet in de soep, omdat Daniel Ricciardo ingang op de verleiding die Renault heette. Ocon kwam een jaar droog te staan en moest het in 2019 doen met een bijrol bij Mercedes.

Wolff beschuldigde Abiteboul ervan dat hij zich niet aan zijn woord hield en betreurde de handelswijze van de Fransman. Esteban Ocon stond door het besluit van Renault in 2019 met lege handen.

Intussen is er veel veranderd. Renault is teruggekeerd naar de onderhandelingstafel en dit keer wel de diensten van Ocon veiliggesteld. De Fransman keert daarmee terug in de Formule 1, nadat hij een contract tekende voor een periode van twee jaar.

Toto Wolff ontkent dat de relatie tussen hem en Abiteboul verbroken was. Maar geeft ook toe dat de verstandhouding kraakte. "Er waren tijden dat we boos waren op elkaar, maar we moeten de bladzijde omslaan en doorgaan", laat Wolff optekenen door Motorsport.com.

"Het respect wat ik voor Cyril en Renault had, is helemaal niet veranderd. Daarom zijn we verder gegaan. Soms moet je het hard spelen en snel vergeven", aldus de Oostenrijkse teambaas. "We hebben nooit het vertrouwen verloren. Er zijn veel gemeenschappelijke dingen die we tussen Renault en Mercedes moeten bespreken, zoals waar de sport naartoe gaat. De situatie rondom Esteban [Ocon] heeft ons geraakt en er zijn dingen gezegd, maar dat hoort erbij."

Abiteboul geeft toe dat hij het niet leuk vond wat er vorig jaar gebeurde. "Ik voelde me niet op mijn gemak, nadat het zo was afgelopen", aldus de Fransman. "Het is nooit onze bedoeling geweest om Ocon zo achter te laten. Ik kan niet alle details prijsgeven, maar ik denk dat we beiden - Mercedes en Renault - alles in goede banen hebben geleid."

"Daarom hebben we het dit jaar anders aangepakt", vervolgt Abiteboul. "We zijn duidelijker geweest tegen elkaar, over de details en de kalender en we hebben de deadlines die we gesteld hebben gehaald. Het gesprek is zeer vloeiend en transparant verlopen. We hadden een eenvoudig doel."

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.