VT1uitslag
VT2uitslag
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Toto Wolff en Cyril Abiteboul begraven strijdbijl

Toto Wolff en Cyril Abiteboul begraven strijdbijl
© Barry Mikkers/MotorsportZ

Toto Wolff en Cyril Abiteboul hebben de strijdbijl begraven. De twee teambazen kregen het vorig jaar verbaal met elkaar aan de stok nadat een mondelinge overeenkomst dat Ocon in 2019 bij Renault zou gaan rijden, in de soep liep.

Halverwege 2018 sloten Toto Wolff en Cyril Abiteboul een mondelinge overeenkomst. Esteban Ocon zou vanaf 2019 Carlos Sainz jr vervangen bij de Franse renstal. Maar na de zomerstop liep de deal compleet in de soep, omdat Daniel Ricciardo ingang op de verleiding die Renault heette. Ocon kwam een jaar droog te staan en moest het in 2019 doen met een bijrol bij Mercedes.

Wolff beschuldigde Abiteboul ervan dat hij zich niet aan zijn woord hield en betreurde de handelswijze van de Fransman. Esteban Ocon stond door het besluit van Renault in 2019 met lege handen.

Intussen is er veel veranderd. Renault is teruggekeerd naar de onderhandelingstafel en dit keer wel de diensten van Ocon veiliggesteld. De Fransman keert daarmee terug in de Formule 1, nadat hij een contract tekende voor een periode van twee jaar.

Toto Wolff ontkent dat de relatie tussen hem en Abiteboul verbroken was. Maar geeft ook toe dat de verstandhouding kraakte. "Er waren tijden dat we boos waren op elkaar, maar we moeten de bladzijde omslaan en doorgaan", laat Wolff optekenen door Motorsport.com.

"Het respect wat ik voor Cyril en Renault had, is helemaal niet veranderd. Daarom zijn we verder gegaan. Soms moet je het hard spelen en snel vergeven", aldus de Oostenrijkse teambaas. "We hebben nooit het vertrouwen verloren. Er zijn veel gemeenschappelijke dingen die we tussen Renault en Mercedes moeten bespreken, zoals waar de sport naartoe gaat. De situatie rondom Esteban [Ocon] heeft ons geraakt en er zijn dingen gezegd, maar dat hoort erbij."

Abiteboul geeft toe dat hij het niet leuk vond wat er vorig jaar gebeurde. "Ik voelde me niet op mijn gemak, nadat het zo was afgelopen", aldus de Fransman. "Het is nooit onze bedoeling geweest om Ocon zo achter te laten. Ik kan niet alle details prijsgeven, maar ik denk dat we beiden - Mercedes en Renault - alles in goede banen hebben geleid."

"Daarom hebben we het dit jaar anders aangepakt", vervolgt Abiteboul. "We zijn duidelijker geweest tegen elkaar, over de details en de kalender en we hebben de deadlines die we gesteld hebben gehaald. Het gesprek is zeer vloeiend en transparant verlopen. We hadden een eenvoudig doel."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.