HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00

Mercedes-teambaas: "Dit gaat een paar dagen pijn doen"

Mercedes-teambaas Toto Wolff meldde via Instagram dat het wedstrijdverloop in Azerbeidzjan pijn deed. Zo speelde Valtteri Bottas geen enkele rol van betekenis en maakte regerend wereldkampioen Lewis Hamilton een catastrofale fout tijdens de herstart waardoor kostbare punten verloren zijn gegaan.

Mercedes-teambaas: "Dit gaat een paar dagen pijn doen"
© Jiri Krenek / Mercedes-AMG F1

Toto Wolff reageerde realistisch na de race in Baku: "We waren alleen in de positie om de race te winnen, omdat Max Verstappen onfortuinlijk crashte." Wolff vervolgt: "We waren gewoon niet goed genoeg. Om het kampioenschap te winnen moeten we onze 'A-game' meenemen."

De Oostenrijker zag zijn team het gehele weekend kwakkelen. Lewis Hamilton kwam tijdens de kwalificatie weliswaar maar twee tienden tekort op Charles Leclerc, maar hij profiteerde van een enorme slipstream van Sergio Perez. Teamgenoot Bottas kon tijdens de kwalificatie ook geen potten breken en zette zijn bolide op de 10e stek neer. In de race ging het niet veel beter. Met Bottas op plek 12 en Hamilton die als 15e de zwart-wit geblokte vlag zag, was het na vijfenvijftig races een puntloos weekend voor Mercedes.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP Azerbeidzjan 2021F1 nieuws 2021Formule 1 2021Lewis HamiltonMercedes F1Toto Wolff
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.