Toto Wolff belooft neutraal te zijn: "Dat zijn we altijd geweest"

Toto Wolff belooft neutraal te zijn: "Dat zijn we altijd geweest"
© Mercedes F1

Mercedes-teambaas Toto Wolff zegt dat hij belooft dat hij neutraal zal zijn, wat betreft het duel tussen Lewis Hamilton - die in 2020 zijn zevende wereldtitel wil winnen - en Valtteri Bottas. "We zijn altijd neutraal geweest tegenover onze coureurs", zegt Wolff.

Toto Wolff geeft tegenover Sky Sports toe dat Mercedes extra gemotiveerd is door de mogelijkheid dat Lewis Hamilton in 2020 het recordaantal van zeven wereldtitels - wat nog altijd op naam staat van Michael Schumacher - kan evenaren. Daarnaast ligt het recordaantal GP-overwinningen (91 overwinningen op naam van Schumacher) - met nog zeven zeges te gaan - voor de Brit ook binnen handbereik.

Ondanks die records, die de geschiedenisboeken in kunnen gaan, zegt Toto Wolff neutraal te zijn tegenover de Mercedes-coureurs. "We zijn altijd neutraal geweest tegenover onze coureurs en we zullen hen van hetzelfde materiaal voorzien en dezelfde kansen bieden", aldus Wolff tegenover Sky Sports. "Beide coureurs weten dat, er is geen geheime agenda en we spelen geen politieke spelletjes."

"We zullen zien hoe ze het seizoen beginnen, en ik hoop dat Valtteri een geweldig seizoen heeft, maar ik zal ook juichen voor Lewis, die zijn best gaat doen om zijn zevende wereldtitel binnen te halen, en zo Michael's record evenaart."

Lewis Hamilton de drie kampioenschappen, sinds het aantreden van Valtteri Bottas bij Mercedes, gewonnen. Bottas was snel, maar moest elk seizoen genoegen nemen met de tweede plek in het kampioenschap. Bottas zal alles op alles moeten zetten om zijn teamgenoot van de zevende wereldtitel af te houden.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.