Tost wil in 2020 graag met Gasly en Kvyat verder

Franz Tost zegt dat hij in 2020 Pierre Gasly en Daniil Kvyat bij Toro Rosso wil houden. De Oostenrijkse teambaas is zich er wel van bewust dat Gasly er alles aan zal doen om terug te keren bij Red Bull Racing.

Tost wil in 2020 graag met Gasly en Kvyat verder
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Zowel Gasly als Kvyat zijn gewezen coureurs van Red Bull Racing. Kvyat werd in 2016 door Red Bull teruggezet in de Toro Rosso en Pierre Gasly overkwam hetzelfde, alleen is de mentale wond van de Fransman nog wat verser. Gasly kreeg na de zomerstop van 2019 de degradatie voor zijn kiezen. Daniil Kvyat verliet de Red Bull-familie tijdelijk en tussentijds, toen hij in 2018 bij Ferrari als testcoureur aan de slag ging.

Franz Tost is hoe dan ook erg in zijn nopjes met zijn huidige rijderspaar. "Ze maken mijn leven een stuk makkelijker, omdat ze al zoveel weten", laat Tost door AutoHebdo optekenen. "Ik hoef ze helemaal niets uit te leggen. Misschien zijn ze een beetje te snel naar Red Bull gegaan. Ik denk dat het voor mij ideaal is om [minimaal] drie jaar met coureurs te werken."

De Oostenrijker is zich er van bewust dat het niet aan hem is om te beslissen waar de coureurs, die allemaal onder contract staan bij Red Bull, rijden in het aanstaande GP-seizoen. "We zullen zien wat Red Bull besluit voor volgend jaar. Beide coureurs zijn erg snel en we zijn erg tevreden over hun bijdrage", vervolgt Tost.

"Persoonlijk, hoop ik dat Daniil en Pierre bij ons blijven in 2020. De keuze zal - als het goed is - na Mexico bekend worden gemaakt", voegt hij nog toe.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.