Tost over Albon: "Hij liet meteen zien dat hij potentieel had"

Tost over Albon: "Hij liet meteen zien dat hij potentieel had"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Alexander Albon kreeg na de Grand Prix van Hongarije 2019 een nieuwe teamgenoot. Zijn naam was Max Verstappen en volgens Alpha Tauri-teambaas Franz Tost kan het voor- en nadelen hebben als je een snelle teamgenoot hebt.

Alexander Albon lijkt zich - voorlopig althans - niet te storen aan het feit dat zijn teamgenoot Max Verstappen veel sneller is dan hijzelf. En dat is natuurlijk niet zo gek, als je bedenkt dat de Thaise Brit in 2020 pas aan zijn tweede seizoen in de Formule 1 begint. Na de zomerstop werd hij al rookie in de Red Bull RB15 gezet, om daar Pierre Gasly - die volgens de Red Bull-teamleiders ondermaats presteerde - te vervangen.

Aan het begin van het seizoen - en vooral tijdens de wintertests - wist Alpha Tauri-teambaas Franz Tost dat hij met Alex Albon een potentieel goede coureur onder de vleugels had. Aan RACER vertelde de Oostenrijker: "Toen hij voor de eerste keer met testen begon, wat zijn eerste keer in een Formule 1-auto was, liet hij meteen zien dat hij potentieel had", aldus Tost. "Ik zei toen al dat hij de verrassing onder de nieuwe coureurs zou zijn, en hij presteerde meteen vanaf het begin fantastisch."

Toen Albon na de Grand Prix van Hongarije Max Verstappen als teamgenoot kreeg, nam zijn rookie-jaar in de Formule 1 een enorme wending. Plotseling moest hij het opnemen tegen een veel snellere teamgenoot. Het enige voordeel wat Albon had, was dat hij - na het ondermaatse presteren van Pierre Gasly, volgens de Red Bull-teamleiding - niet veel slechter kon presteren. Dat nam wat van de druk weg.

Ondanks dat moet Alexander Albon na zes maanden als Red Bull-coureur toch het onderspit delven vergeleken met zijn Nederlandse teamgenoot. Maar dat hoeft volgens Franz Tost niet altijd een nadeel te zijn. "Als je een coureur als Max Verstappen naast je hebt rijden, kan dat erg positief zijn. Je kunt weet waar je tijd kunt winnen en waar je tijd verliest", zo vertelt Tost. "Aan de andere kant kan het ook frustrerend zijn als je teamgenoot zo snel is en je hem met geen mogelijkheid kan bijhouden. Alex moet zich dus vooral op zichzelf focussen en zo snel mogelijk zo veel mogelijk leren en het allemaal op zijn eigen manier doen."

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.