Franz Tost voorstander salarislimiet

Tost duidelijk: "Ik hoop dat Max Verstappen de wereldtitel wint"

Franz Tost is er voorstander van om een salarislimiet in te stellen. Met name de salarissen voor de Formule 1-coureurs rijzen volgens de teambaas uit Oostenrijk de pan uit.

Tost duidelijk: "Ik hoop dat Max Verstappen de wereldtitel wint"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Vorig jaar sprak Franz Tost zich al uit over de hoge salarissen van Formule 1 coureur. Volgens de Oostenrijker behoren Formule 1-coureurs geen miljoenen te verdienen. Lewis Hamilton voelde zich vorig jaar aangesproken toen hij door de media op de hoogte werd gebracht door het standpunt van Tost. Quasi-onnozel counterde de best verdienende coureur in F1 met "Wie is Franz Tost?".

Tost herinnert zich de vraag van Hamilton nog goed en moest er toen en nu nog steeds om lachen. "Hij stelde een eerlijke vraag", stelt Tost tegenover N-TV.de. "We hebben nog nooit iets met elkaar te maken gehad. Maar ik kan er wel om lachen, het was een grappige passage en niets meer dan dat."

Hoe je het ook wendt of keert Franz Tost blijft bij zijn standpunt en is een groot voorstander van de invoering van een salarislimiet voor coureurs. Het onderwerp wordt momenteel in opdracht van de F1-commissie door een werkgroep onderzocht. "We hebben een budgetlimiet voor de ontwikkeling van auto's en motoren - waarom kan een coureur oneindig veel geld eisen?", vraagt de Oostenrijker zich af.

"Natuurlijk moeten de coureurs een salaris krijgen, dat is logisch", gaat hij verder. "Maar er mag nooit een discussie gevoerd worden die over miljoenen gaan."

"Ik zou het anders stellen- of we steken het geld in de auto zodat hij competitief is, of jullie pakken dat geld en rijden ergens rond in de achterhoede. Als een coureur echt wil racen, zoals een echte coureur betaamt, dan zal hij het geld in de auto willen steken", voegt Tost er nog aan toe.

Over wie de wereldtitel in 2021 moet winnen is Tost glashelder, en maakt duidelijk dat hij er van baalt dat Mercedes zo dominant is. "Ik hoop echt dat Max Verstappen de wereldtitel wint. Het is [voor de sport] belangrijk dat er een gevecht plaatsvindt in de kopgroep. Het ergste van alles is dat Mercedes maar blijft domineren."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1budget capBudgetplafondF1 nieuws 2021Formule 1 2021Franz TostLewis HamiltonMax Verstappen
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.